Prvak spreman za početak turnira

Prvi put je bilo prvi put. Organizacijski, sve je trebalo pripremiti,  srediti dvoranu. Igrački, protivnici su velikim dijelom bili nepoznanica. Na kraju je ispalo idealno. Mostar SG je bez problema prošao prvi krug, prvaci Turske, Estonije i Albanije definitivno nisu bili dorasli. Ljudi iz UEFA-e su bili prezadovoljni organizacijom turnira. Danas je ekipa iskusnija za godinu dana, za šest utakmica na europskoj sceni, itekako je spremna ponoviti prošlosezonski rezultat.
Ovaj put u Mostar nam stižu prvaci Danske, Izraela, Škotske, ali je sada prvak BiH favorit. Prije ždrijeba grupa prošle godine, Mostar SG imao je koeficijent 1.334, dok ove godine on iznosi 3.501, što najbolje potvrđuje pomak koji je napravio sastav iz Mostara u proteklih godinu. I sada je favorit prije početka turnira, ali taj status treba opravdati.
– Ekipa je spremna, odradili smo pripreme, ono što je važnije, iskusniji smo za godinu dana i sada mnogi očekuju da ponovimo prošlosezonski rezultat. Napravili smo određene promjene u igračkom kadru, dobili smo dva iskusna igrača i ne bježimo od statusa favorita, ali isto tako, na terenu neće biti podcjenjivanja protivnika, poručuju iz ekipe prvaka BiH.
Turnir skupine A od srijede do subote igra se u dvorani USRC Mithad Hujdur Hujka. Prva dva dana igra se u terminu od 19 i 21 sat, dok je u subotu satnica nešto izmjenjena.
Turnir otvaraju prvak Danske JB Gentofte i Škotske Wattcell, dok je prvi protivnik ekipe Mostar SG, Maccabi Nahalat Itzhak, prvak Izraela. Od sve tri ekipe, Danski JB Gentofte je sastav koji ima najviše iskustva. Vratili su primat u domaćem prvenstvu nakon što je prošle godine titulu osvojio Kopenhagen. Dvije sezone ranije igrali su na turnirima prvog kruga ovog natjecanja u Armeniji i Italiji, ali nisu uspjeli proći dalje. Dva puta su završili na drugom mjestu, u porazima protiv jakih ekipa kao što su Kiparski Apoel, odnosno Pescara, pokazali su svoju kvalitetu. F. I.

Raspored u skupini A (Mostar)
Srijeda
19 sati: JB Gentofte – Wattcell
21 sat:  Mostar SG Staklorad – Maccabi Nahalat Itzhak

Četvrtak
19 sati: Maccabi Nahalat Itzhak – JB Gentofte
21 sat:  Mostar SG Staklorad – Wattcell

Subota
14 sati: Wattcell – Maccabi Nahalat Itzhak
20 sati: JB Gentofte – Mostar SG Staklorad

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *