PRVA SDS Rukovodstvo SDS-a napustilo osnovna načela

Gojko Kličković, član Inicijativnog odbora za obnavljanje i stvaranje Prve SDS, objavio je da je odluka o aktiviranju te stranke donesena jer je, kako je obrazložio, sadašnje rukovodstvo SDS-a napustilo izvornu politiku stranke.

“Sadašnje rukovodstvo SDS-a napustilo je načela stranke koja su utemeljeni 1990. Nemamo problema s članovima SDS-a, ali imamo s njegovim rukovodstvom, s kojim nemamo ništa zajedničko“, rekao je Kličković te pojasnio da su osnovni ciljevi Prve SDS jačanje jedinstva u RS-u, razvoj ekonomije, rješavanje problema s kojima se suočavaju mladi kao i socijalnih pitanja.

“Za nas je jedno od ključnih pitanja jedinstvo srpskog naroda, ali i rješavanje pitanja mladih te boraca, koji bi trebalo biti okupljeni u jedinstvenu boračku organizaciju“, dodao je Kličković. Prema riječima Rajka Papovića, također člana Inicijativnog odbora za obnavljanje i stvaranje Prve SDS, iz SDS-a sklonjeni mnogi koji su osnivali tu stranku.

“Utemeljitelje SDS-a sklanjali su visoki predstavnici u BiH, pomognuti `nevaljalim sinovima` stranke. `Nevaljali sinovi` SDS-a nikada nisu utemeljiteljima dali mogućnost da budu vraćeni u stranku“, naveo je Papović ustvrdivši da narod sve manje vjeruje SDS-u, što je vidljivo i iz izbornog poraza te stranke u posljednja tri ciklusa. On tvrdi da je u SDS-a sve više osobnih interesa i raskola. “Zato smo ustali mi, koji smo stvarali SDS i Republiku Srpsku, kako bismo osnažili društvo i učinili ga udobnim za život svih građana. Želimo aktivno sudjelovati u vlasti RS-a i BiH, hoćemo jaku snažnu i stabilnu RS“, rekao je Papović.

Poruka Kličkovića i Papovića je da će Prva SDS biti alternativa i poziciji i oporbi u RS-u te da će, umjesto konstatiranja problema, nuditi konkretna rješenja, zalagati se za očuvanje RS-a, ali i za suradnju sva tri naroda i dva entiteta. Kličković je još naglasio da nema veće razlike između stranaka u vlasti i oporbe u RS-u te da Prva SDS nije ni Dodikova niti Govedaričina.

Izborna skupština Prve SDS trebala bi biti održana 16. rujna u Banja Luci.

 

One thought on “PRVA SDS Rukovodstvo SDS-a napustilo osnovna načela

  • kolovoz 19, 2017 at 11:44 am
    Permalink

    !prva SDA nije ni Dodikova ni Govedaričina” ??? Valjda je samo Karadžićeva i svih ostalih presuđenih terorista i genocidaša iz RS-a!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *