”Prosvjeta” dodijelila Povelje zahvalnosti (FOTO)

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ “Prosvjeta” Gradski odbor Mostar i Srpsko pjevačko i kulturno-umjetničko društvo /SPKUD/ “Gusle” dodijelili su zahvalnice pokroviteljima 98. manifestacije “Šantićeve večeri poezije”, koja je održana u LISTOPADU u Mostaru.

Povelje zahvalnosti dobili su premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar prosvjete i kulture Srpske Dane Malešević, ministar kulture i informiranja Srbije Vladan Vukosavljević.

Ovo priznanje dobili su i direktor Sekretarijata za vjere Republike Srpske Dragan Davidović, potpredsjednik Federacije BiH Melika Mahmutbegović, premijer Hercegovačko-neretvanske županije  Nevenko Herceg, gradonačelnik Mostara LJubo Bešlić, te Milutin Perić i Denis Petrić.

Zahvalnice su dobili i svi pokrovitelji manifestacije.

Potpredsjednica mostarske “Prosvjete” Sanja Bjelica Šagovnović zahvalila je svima koji su pomogli da se Šantićeve večeri poezije ove godine održe na izuzetno visokom nivou, te podsjetila da je riječ o najznačajnijoj kulturnoj manifestaciji za Srbe u Mostaru, ali i manifestaciji značajnoj za grad.

“Ovom manifestacijom ne samo da se sjećamo našeg velikog pjesnika koji je kroz svoje pjesme proslavio Mostar, već njegujemo našu kulturu, čuvamo identitet. Slaveći Šantića, slavimo i promoviramo i vrijednosti za koje se on zalagao – mir, ljubav, toleranciju”, navela je Šagovnović.

Ona je podsjetila da je kroz sedam dana manifestacije održano deset programa.

Direktor Sekretarijata za vjere Dragan Davidović rekao je da su ovogodišnje Šantićeve večeri poezije bile na zavidnom nivou, te da takve manifestacije ne uspijevaju organizirati ni puno veći gradovi i organizacije sa većim sredstvima i ljudskim resursima.

Premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg poručio je da će  Vlada HNŽ-a i dalje biti uz “Prosvjetu” kako bi zajedničkim snagama doprinijeli da Mostar bude ono što zaslužuje, a to je evropska prijestolnica kulture.

Program večeri svojim nastupom uveličali su učenici Osnovne muzičke škole “Sveti Roman Melod” iz Nevesinja i članovi nevesinjske “Prosvjete”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *