Pritvor za troje uhićenih u Ljubuškom u akciji ‘Putnik’

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, Županijski sud u Širokom Brijegu odredio je mjeru pritvora prema osumnjičenicima K. C (44), M. C. (42) i D. M (35) koji su proteklog vikenda uhićeni u policijskoj akciji “Putnik” provedenoj  na području Ljubuškog.

U spomenutoj akciji, zbog sumnje da nelegalno trguju narkoticima i to kokainom i speedom, uhićene su četiri osobe i to, K. C. (44) iz mjesta Studenci, D. M. (36) iz Ljubuškog, M. C. (42) iz mjesta Studenci i Ž. M. (27) iz Ljubuškog.

– Osumnjičenima je pritvor određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi utjecali na svjedoke, prikrivali dokaze, te opasnosti da bi mogli ponoviti kazneno djelo. Po rješenju suda pritvor može trajati najduže jedan mjesec računajući od dana oduzimanja slobode 10. studenog 2017. godine. Osumnjičeni se terete da su kao organizirana grupa ljudi, vršili nabavku opojne droge tipa kokain i speed koju su kasnije prodavali konzumentima na području Hercegovine i Republike Hrvatske, priopćeno je iz Tužiteljstva ZHŽ-a.

Istovremeno izvršeni su pretresi na tri lokacije sa kojih su izuzeti predmeti koji se dovode u vezu sa kaznenim djelom nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnim drogama.

Osumnjičeni K.C. tereti se da je na području općine Ljubuški, organizirao grupu ljudi u cilju neovlaštene prodaje droga, čiji su članovi kasnije postali osumnjičeni M. C. i D. M. Djelujući kao organizirana grupa ljudi, vršili su prodaju kokaina i speeda na području Ljubuškog, Čitluka, Mostara, te na području Republike Hrvatske, koristeći pri komunikaciji i dogovaranju šifrirane poruke. Istraga u ovom slučaju se nastavlja, te se poduzimaju sve radnje radi utvrđivanja svih činjenica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *