PRIPREMANA LIKVIDACIJA Plaćene ubojice iz Srbije i Crne Gore uhićene u Sarajevu

Dvojica plaćenih ubojica iz Srbije i Crne Gore uhićeni su u Sarajevu, saznaje Žurnal.  Uhićeni su na području općine Novo Sarajevo, a kod njih su pronađeni automatski pištolji sa prigušivačima.

Kako saznaje Žurnal, uhićeni su Marko Gojčević iz Bara i Der Čaba iz Subotice. Prilikom saslušanja u MUP-u Županije Sarajevo priznali su da su došli u Sarajevo da izvrše ubojstvo, ali nisu otkrili tko je naručilac ubojstva niti koga su trebali likvidirati. Istražni organi sumnjaju da se ova dvojica ubojica dovode u vezu sa kriminalnom grupom Nasera Keljmendija, te zemunskim klanom.

Baranin Marko Gojčević poznata je osoba u kriminalnom miljeu u Crnoj Gori. Bio je osumnjičen za pokušaj ubojstva kriminalca Edmonda Mustafe. Policija sumnja da bi dolazak u Sarajevo mogao imati veze sa serijom eksplozija koje su se proteklih mjeseci dešavale u Baru.

Prema informacijama Žurnala, Gojčević je blizak Jovanu Klisiću, kriminalcu koji je bio član kriminalne  skupine Baranina Armina Mušeta Osmanagića, koji je ubijen u rujnu 2014. godine. Policijski organi u Crnoj Gori tada su sumnjali da su Osmanagića ubili pripadnici kriminalne grupacije iz BiH. U vezu sa njegovim ubojstvom dovodio se mostarski taksista Božidar Cicmil, koji je pred svojim kućnim pragom u Mostaru ubijen u listopadu 2015. godine. Cicmilove ubojice do danas nisu pronađene.

Der Čaba poznat je u javnosti kao plaćeni ubojica. On je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Ubojstvu je, prema pisanju srbijanskih medija, prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu. I Čaba i Gojković trenutno se nalaze u pritvoru u Sarajevu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *