Primijenjeni teatar – umjetnost ili društvena akcija”

Centar za dramski odgoj (CDO) organizira 20. međunarodnu konferenciju “Primijenjeni teatar – umjetnost ili društvena akcija” koja će biti održana od 23. do 25. veljače u Mostaru.

Konferencija je doprinos Centra za dramski odgoj 44. obljetnici postojanja Mostarskog teatra mladih, a održava se u suradnji i uz podršku BH Centra IDEA-e (Međunarodne asocijacije za dramu, teatar i obrazovanje) i BH Centra ASSITEJ-a (Međunarodne asocijacije teatra za mladu publiku).

Konferencija će pokušati ispitati mogućnosti i stanje raznih dramskih i teatarskih oblika koji se zajedničkim imenom nazivaju ‘primijenjeni teatar’, čuti primjere dobre prakse, razmijeniti ideje i mišljenja te sagledati mogućnosti suradnje i zajedničkog djelovanja, ali i pokušati dati odgovore na brojne dileme, pitanja i nedoumice koje proizlaze iz bavljenja tom temom.

Ključni govornici provocirat će diskusiju i postavljati pitanja na koja će u toku konferencije tražiti odgovore te praktično, kroz više radionica i prezentacija, predstaviti različita iskustva iz svog rada.

Sudionici konferencije vidjet će i tri programa primijenjenog teatra, a prisustvovat će i dodjeli Međunarodne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja “Grozdanin kikot” te drugih godišnjih priznanja koja dodjeljuju Centar za dramski odgoj i Mostarski teatar mladih.

Svi koji su zainteresirani za učešće u radu konferencije pozvani su da prijave svoje referate, izvještaje, prezentacije svoga rada, radionice i drugo, a učesnici čije teme budu prihvaćene bit će gosti konferencije. Rok za prijave je 10. veljače, priopćeno je iz Centra za dramski odgoj Mostar.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *