Prikupljanje i čuvanje dokaza mimo svih pravila

Prema riječima vještaka čahure i drugi dokazi pronađeni na licu mjesta pljačke nisu fotografirani u skladu za pravilima kriminalističko tehničke struke

Vještak obrane, optuženih za pljačku 617.000 maraka na autoputu kod Gradiške, balističar Bruno Franjić u banjolučkom Okružnom sudu je kazao da je prikupljanje i čuvanje dokaza tijekom istrage ovog slučaja urađeno mimo svih pravila struke i puno je propusta.

Za pljačku novca koji je otet iz vozila agencije “Sector security” sudi se suspendiranim specijalcima MUP-a Republike Srpske Vladanu Maliću, Goranu Parašu, te njihovom kolegi Aleksandru Popoviću, kao i Olegu Bandi, suvlasniku auto-kuće “Kvatro”.

Vještaka Franjića angažirali su branitelji Malića, Paraša i Bande. Prema riječima ovog vještaka čahure i drugi dokazi pronađeni na licu mjesta pljačke nisu fotografirani u skladu za pravilima kriminalističko tehničke struke.

– Uopće nisu slikana dna čahura da se vide oznake, a pojedine su slikane bez razmjernika pa se ne vidi njihova dužina. Neke su i pomjerane na mjestu. Također ni puške koje su pronađene naknadno nisu slikane u skladu sa pravilima i čišćene su. Pronađeni ručni raketni bacač različito je označavan u zapisniku o očevidu i na fotografijama, kazao je Franjić.

Prema optužnici  pljačka novca je počinjena 22. rujna 2015. godine. Tada su pljačkaši vozilom Audi A6 presreli i napali kolonu vozila “Sector securitya” na autoputu Banja Luka – Gradiška u blizini Cerovljana. Prijeteći puškama od radnika su oteli tri kofera sa 616.548 maraka. Tijekom pljačke došlo je do pucnjave i ozlijeđen je radnik “Sector securitya” Đurađ Bajić. Zbog sudjelovanja u ovoj pljački ranije su osuđeni radnik agencije “Sector security” Danijel Kuzmić, te suspendirani specijalci MUP-a RS Goran Janjuz i Željko Inđić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *