Prikazane zastrašujuće fotografije iskasapljenih tijela i tragova krvi

Ulaganjem materijalnih dokaza u Županijskom sudu u Sarajevu završen je dokazni postupak optužbe u predmetu protiv Nezira Kamenice koji se tereti za ubojstvo svoje majke Zehre, očuha Ifeta Kavazovića i bake Šemse Džabije u svibnju prošle godine u goraždanskom selu Bogušići.

Tužitelj Dragan Slijepčević u sudnici je prikazao fotodokumentaciju sa mjesta zločina, na kojoj su se vidjeli tragovi krvi po prostorijama, zidovima i kupatilu. Na fotografijama su prikazana i iskasapljena tijela bake, koje je bilo na krevetu, majke koja se nalazila u kadi u kupatilu i tijelo očuha na podu. Osim toga, prikazane su i fotografije sjekira kojima su ubijeni. Prikazana je i fotografija poruke koju je ostavio Kamenicin brat Emir, kada je došao u posjetu majci i očuhu, a niko mu nije otvorio vrata.

Tužitelj Slijepčević, između ostalog, u sudski spis uložio je zapisnik sa očevida na mjestu

zločina, koji su obavili policajci MUP-a Bosansko-podrinjske županije, zajedno sa

goraždanskim županijskim tužiteljem Draškom Lazarom. Uloženi su i izvodi iz kaznene evidencije za optuženog, izvještaj o njegovom pretresu, te zapisnik o njegovom uhićenju.

Odvjetnik Fadil Abaz, koji zastupa Kamenicu, nije imao primjedbe na uložene dokaze. Međutim, on je kazao kako smatra da je krim-tehnika, koja je bila na mjestu događaja, trebala izuzeti i otiske, koji bi eventualno utvrdili da li je tu u vrijeme počinjena zločina bila i treća osoba.

– Taj nalaz je bio potreban kako bi se otklonila dilema da li je tu još neko bio. Neshvatljivo je da forenzika izađe na mjesto događaja i to ne uradi, kazao je Abaz. On će se u roku od pet dana, nakon konsultacije sa branjenikom, pismeno očitovati i uputiti prijedlog Sudskom vijeću sa dokazima koje namjerava izvesti obrana. Naredno ročište zakazano je za 1. studenog.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *