Prikazan ‘zabranjeni’ intervju sa Sebijom Izetbegović (VIDEO)

BHT je u subotu večer emitirao dugo najavljivani pa otkazani intervju sa direktoricom KCUS-a Sebijom Izetbegović.

 U njemu je iznijela svoje viđenje situacije na KCUS-u, odlascima liječnika, dugovanjima, prijavama za mito, nošenju šprica u privatne poliklinike, svojoj plaći…
U intervjuu je naglasila da nema ambiciju da bude kandidatkinja za člana Predsjedništva ili rektorica Univerziteta u Sarajevu.

– Nije me strah odlaska nekoliko specijalista jer ih više došlo nego što je otišlo, s naglaskom na specijaliste. Oni nisu nestali, prešli su u drugo agregatno stanje, na sekundarni nivo, otišli su samo dva kilometra dalje”, kazala je ona.

Naglasila je da nije zabranila edukacije, ali jeste one koja predstavljaju turistička putovanja.

 – KCUS sada ima sve potrebne materijale za liječenje jer nema više nošenja šprica i drugih materijala kući i u privatne klinike, kazala je Izetbegović dodavši da joj je plaća puno manja nego što su je imali njeni prethodnici, a koja se kretala od 6.000 do 18.000 KM.
Intervju možete pogledati ispod:

6 thoughts on “Prikazan ‘zabranjeni’ intervju sa Sebijom Izetbegović (VIDEO)

 • studeni 5, 2017 at 8:36 am
  Permalink

  OVOJU SVE ISPRAVNO REKLA DR IZETBEGOVIC MNOGI CENTRI IMAJU SLICNU ELITU NERADNIKA PA CAK I TUZLA KOJA VREDI ZA OK CENTAR SAMO RAD I DISCIPLINA MOZE DA PACIJENTA SPASI ,, STROGA odgovornost za mito,, svugde u zdravstvu ima to .
  dAJ VAJDE DASE OVO SPEOVEDE SIROM BH

  Reply
 • studeni 5, 2017 at 9:59 am
  Permalink

  Vrhunac hipokrizije. Ja znam da sam daleko bolje živio dok su Izetbegovići bili anonimusi, možda je žena i u pravu, jer u ovoj državi više ne znam ko je u pravu a ko ne, ali “treba mi prostor da dišem” gdje god se okrenem vaše face, ima li vas još???

  Reply
 • studeni 5, 2017 at 11:09 am
  Permalink

  Ovo što žena kaže i ako je istina treba je klonirati za sve klinike u BiH

  Reply
 • studeni 5, 2017 at 2:39 pm
  Permalink

  Jadni ste vi sto zivite dole sa takvim zdravstvom i opcenito zivot koji se vodi dole nije zivot stalno neka ponizenja bezakonje korumpiranost neimastina i da ne nabrajam vise jednom rjecju fuj probudite se vise handre vas tolike godine sta je greska u tom narodu vise sta imate izgubiti ako izbrisete te kocnicare i huskace 20 god vam prodaju pricu kako ovi drugi nevaljaju stvarno ste sljepi

  Reply
 • studeni 5, 2017 at 5:47 pm
  Permalink

  Naravno da je ipak prikazan sporni i strahovito osuđeni intervju. Samo, sada je to dosnimavano i premontirano, vrlo nevješto. Pa je to sada komedija, puna laži na račun bivših direktora i kolega. Ima u tome neke i istine. No, treba dotičnu pitati gdje do sada bila? Pa ona je u tom menadžmentu od rata, od kada se vratila iz Istanbula 95 – 6-te!

  Reply
 • studeni 5, 2017 at 7:37 pm
  Permalink

  Bili su na Bracu kada je zaratilo u Mo

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *