Preživjela 18-godišnjakinja iz nesreće probudila se iz kome

Osamnaestogodišnja Ajla Oruč, sestra godinu mlađe Lejle koja je poginula u stravičnom udesu na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva, probudila se iz kome i trenutno je stabilnih vitalnih parametara, potvrđeno je iz KCUS-a. Djevojka je svjesna i komunikativna, a i dalje se nalazi na Klinici na anesteziju i reanimaciju ove zdravstvene ustanove. Prema tvrdnjama njene rodbine na društvenim mrežama, dosad je imala osam operacija.

Stravična nesreća koja je odnijela tri mlada života dogodila se u pretprošli petak kasno popodne na autoputu kada je automobil BMW X5, kojim je upravljao Almir Ejubović, pri enormnoj brzini udario u zaštitnu metalnu ogradu i metalni stup pored ceste.

Uslijed siline udara, na mjestu nesreće poginule su Nađa Neradin (16) i Ajla Ibrica (18), dok je Lejla Oruč (17) oko sat kasnije preminula u sarajevskom Kliničkom centru. Ejubović, koji je također bio teže ozlijeđen, nakon puštanja iz bolnice je uhićen, te mu je određen jednomjesečni pritvor. Na teret mu se stavlja teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa, koje je rezultiralo smrću više osoba.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *