Sefićev odvjetnik rekao da je doživio medijski linč

Iznošenjem završnih riječi obrane Sanjina Sefića i njegovih pomagača  završeno je suđenje za tešku prometnu nesreću u kojoj su živote izgubile studentice Selma Agić i Edita Malkoč. Izricanje presude zakazano je za 26. rujna ove godine.

– Kakva je bila istraga, takva je bila i završna riječ Tužiteljstva, ovim riječima Sefićev odvjetnik Kerim Čelik započeo je svoje izlaganje. Kazao je kako se veći dio završne riječi Tužiteljstva odnosio na nalaz prometnog vještaka Ševala Kovačevića, kojeg je Čelik nazvao nepreciznim.

– Tužiteljstvo je pogriješilo jer je kazalo kako je moj branjenik priznao djelo. On nije priznao djelo nego da se događaj dogodio. Također, značaj su dali kaznama za prometne prekršaje, a nisu naveli da se u 90 posto slučajeva radi o nevezivanju pojasu, pogrešnom parkiranju i tome slično, rekao je Čelik.

Dodao je kako nije točna informacija da je kritične noći Sefić otišao u kockarnicu da kocka nego da telefonira.

– Željeli su ga predstaviti kao bezobzirnog trkača koji je pokosio dvije pješakinje prošavši kroz crveno svjetlo, a ono što se zaista dogodilo daleko je od onoga kako je to prikazano u optužnici. Sefić je doživio stravičan medijski linč, kazao je Čelik.

Amir Hadžić, odvjetnik Sauda Nišića, Rusmir Karkin, koji zastupa Amara Salihovića, Tarik Čingić, branitelj Dine Alića i Safet Medošević, koji brani Saru Sefić, dali su slične završne riječi. Rekli su kako Tužiteljstvo nije dokazalo da su njihovi branjenici počinili djela koja im se stavljaju na teret. Predložili su oslobađajuće presude. Optuženi su izjavili sućut oštećenim obiteljima, a Salihović se još ispričao i rekao kako Saud Nišić nema nikakve veze s ovim slučajem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *