Preminuo policajac – heroj koji je iz kanjona spasio djevojku

Pripadnik Granične policije BiH Radoš Drakula (42) iz Rudog, koji je teško ozlijeđen u nesreći koja se prije sedam dana dogodila na dionici autoputa A1 Jošanica- Podlugovi, u mjestu Kadarići, na području općine Ilijaš, preminuo je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, prenosi Faktor.

Do nesreće je došlo kada se kombi Granične policije BiH zaustavio u zaustavnoj traci autoputa A1 zbog kvara na gumi.

Tada je teretno vozilo Opel Movano, kojim je upravljao 27-godišnji E. H. iz Žepča naletjelo na policajca Drakulu koji se nalazio pored zaustavljenog vozila, a potom udario i u kombi Granične policije. U nesreći je tada lakše ozlijeđen i vozač kombija Granične policije BiH E. M. (42) s Ilidže.

Drakula se sve vrijeme nakon nesreće nalazio u KCUS-u, gdje su se liječnici borili da mu spase život, ali nažalost bezuspješno.

Policajca Drakulu javnost pamti po tome što je u lipnju 2009. godine, zajedno sa kolegom Sedadom Žigom, spasio državljanku Srbije I. S. (28), koja je pala niz liticu od 30 metara u kanjon rijeke Rzav.

Žigo i Drakula su se nakon dojave o nesretnom slučaju odmah uputili na mjesto nesreće. Uz pomoć baterijske lampe nakon pola sata gaženja niz rijeku pronašli su ozlijeđenu, koja je nakon pregleda medicinskog osoblja transportirana u Klinički centar Užice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *