Predstavljeno književno stvaralaštvo Pere Pavlovića

O Pavlovićevom književnom djelu govorila je Marina Kljajo-Radić, dok je voditelj programa bio književnik Ivan Baković

U sklopu književnih susreta Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, u Mostaru je predstavljeno književno stvaralaštvo Pere Pavlovića.

O Pavlovićevom književnom djelu govorila je Marina Kljajo-Radić, dok je voditelj programa bio književnik Ivan Baković.

Tom prigodom je istaknuto kako je Pavlović uvršten u više pjesničkih antologija, u školsku lektiru i čitanke te da piše književne i likovne kritike, osvrte, prikaze, kulturološke i novinske članke.

Pavlović: Poezija je kraljica umjetnosti

– Ne mogu definirat današnji status pjesnika u našem društvu, ali mogu reći da je to časna profesija – kazao je Pavlović, dodajući da je poezija kraljica umjetnosti.

Po njegovim riječima, pjesnici danas ne pišu zbog materijalnih razloga već zbog duhovnog zadovoljstva.

Pjesnik uspijeva u svom poziv tek kada pjesma dođe do čitatelja, smatra Pavlović te ističe kako je najveći dio svog stvaralaštva posvetio ljekovitom bilju mediteranskog područja te usavršio niz vlastitih recepata za dobivanje raznih ljekovitih pripravaka krema, čajeva, ulja, masti i sl.

32 Pavlovićeve knjige

Pero Pavlović rođen je 1952. godine u Gradcu kod Neuma. Do sada je objavio 32 knjige. Dobitnik je Šimićeve nagrade za knjigu “Nebeske latice”. Također je nagrađen prigodnom nagradom “Zvonimir Golob”, a dobitnik je i književne nagrade “Neretvanska maslina”. Svoje književne uratke autor vrlo često objavljuje u raznim listovima i književnim časopisima.

Književna srijeda upriličena je u Otvorenoj čitaonici Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!