Predstavljen projekt ‘Manjača kao turističko – rekreativni kompleks’

Na prostoru Manjače kod Banje Luke u planu je razvoj planinskog, zimskog te avanturističkog turizma – izjavila je danas direktorica banjalučke Turističke organizacije Irena Radojević.

Kako je dodala taj jedinstveni inovativni projekt nudi razvoj modernih turističkih i sportskih kapaciteta, te novih poslovnih modela uz očuvanje pomenutog prostora sa svojim ruralnim obilježjima.

Nakon predstavljanja projekta „Manjača kao turističko – rekreativni kompleks“, Radojević je ukazala da bi se taj prostor, koji je od Banje Luke udaljen 22 kilometra, mogao iskoristiti za ekstremne sportove, biciklizam, paraglajding, planinski reli, džipijade…

-Realizacijom tog projekta otvaraju se mogućnosti za seoski turizam, lov i ribolov te zdravstveni, manifestacioni, rekreativno-sportski turizam, u okviru kojeg se mogu organizovati edukativni kampovi – naglasila je ona.

Za turiste bi, kazala je, bilo zanimljivo i da posjete već postojeće objekte na prostoru Manjače, kao što je „Ćopićeva kuća“, kao i okolni manastiri.

Radojević je ukazala na benefite koje bi imala Banja Luka raznovrsnijom ponudom, ali i stvaranjem infrastrukturnih pogodnosti za razvoj ruralnog, rekreatinog, adrenalinskog te porast vikend turizma, kao i brojne druge mogućnosti u kompleksu Manjače.

Predstavnici gradskog Centra za razvoj poljoprivrede i sela istakli da je su na platou Manjače planirana izgradnja vikend naselja, hotela, sportskih terena i drugih pratećih objekata, s ciljem da se taj prostor iskoristi za razvoj cijele regije.

Na tom lokalitetu se nalaze veliko i malo jezero, nekoliko ponornica, a obiluje proplancima i stazama kroz šumoviti dio predjela.

Realizacijom projekta trebalo bi da postane atraktivno gradsko izletište.

Projekt je rezultat saradnje banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela, Turističke organizacije i Gradske razvojne agencije, čiji predstavnici su naglasili da su najznačajniji ciljevi projekta “Manjača kao turističko-rekreativni kompleks” zaštita prirodnih resursa i unapređenje postojeće infrastrukture.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *