PREDMET ‘TREZOR’ Svjedokinja tužiteljstva ponovno nije pronađena na adresi

Svjedokinja Reljić ponovno se nije pojavila na ročištu, a nije bio prisutan niti optuženi Aljoša Galić što je njegov odvjetnik opravdao liječenjem obzirom da je nedavno operiran

BANJA LUKA – Svjedok tužiteljstva Oksana Reljić, supruga glavnog svjedoka u predmetu “Trezor” Milana Reljića ponovo se nije pojavila na suđenju u banjolučkom Okružnom sudu, a policija joj ni ovaj put nije uspjela ući u trag.

Predsjednik sudskog vijeća Snježana Kudrić kazala je da je policija obavijestila da svjedoka Oksanu Reljić nisu pronašli na adresi.

Ročište je nakraju odgođeno jer se u sudnici nije pojavio optuženi Aljoša Galić koji je operiran.

– Obaviješten sam da mu nisu povađeni konci i zbog toga ne može da se kreće. Najmanje mjesec dana morat će da miruje i neće moći doći na suđenje, kazao je Galićev odvjetnik Gudalo.

U ovom slučaju osim Galića, sudi se Siniši Straživuku (49), Jovici Karaću (42), Milošu Mrđanu (42), Tomislavu Kneževću (42), Đorđu ]ulumu  (37) i Željku Pavloviću (40). Optužnica ih tereti za organizirani kriminal i više razbojništva u kojima su ukrali blizu dva milijuna maraka.

Branitelj Kneževića odvjetnica Jasminka Jovišević u cilju osiguranja dolaska svjedoka Oksane Reljić kazala je da bi Sud trebao da se obrati Graničnoj policiji BiH.

– Treba da vidimo kuda se ona kreće, kako, gdje i koliko često prelazi granicu, kazala je Joviševićeva.

Oksana Reljić je trebalo ovih dana da dođe u Srbac na svadbu kćerke, pa se očekivalo da će se pojaviti i u sudnici.

Njen suprug i svjedok u ovom procesu Milan Reljić na posljednjem ročištu je to potvrdio i rekao da ona boravi u Moskvi. Milan je sudjelovao u pljačkama sa optuženima u predmetu “Trezor”, ali je pristao da svjedoči u zamjenu za imunitet. On je ranije osuđen za pljačku Komercijalne banke na 11 godina zatvora, kao i optuženi Galić koji je dobio osam godina.

Optužnica ovu sedmorku tereti da su teška razbojništva koja su počinili od 2008. do 2011. godine na području Banja Luke, Prijedora i Kneževa. Najviše novca 1.035.230 maraka ukrali su iz Komercijalne banke u centru Banja Luke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *