Predložen pritvor uhićenim u akciji ‘ Piramida’

Postupajući tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka predložio je pritvor za 17 uhićenih u akciji “Piramida“, potvrđeno je iz tog Tužiteljstva.

Za te osobe, lišene slobode 10. listopada, postoji osnov sumnje da su počinile kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

U prethodnih šest mjeseci vršili su nabavku droga kokain, heroin, marihuana i speed na području Sarajeva i Sanskog Mosta te ih preprodavali korisnicima na području Banje Luke.

Osumnjičeni su Muhamed Halilović (1978.), Dragan Stanišić (1984.), Milan Pičulin (1982.), svi iz Banje Luke te Nedžad Bašić (1982.) iz Sanskog Mosta.

Pritvor je predložen i za Dragana Maksimovića (1979.), Tihomira Novakovića (1975.), te Miloša Dulića (1981.), iz Banja Luke, Branka Milivojše (1962.) iz Prijedora, Dragomira Živkovića (1991.) iz Prijedora, Zoran Šavije (1958.) iz Visokog, Dalibora Živkovića (1971.) iz Prijedora, Edina Behremovića (1969.) iz Sanskog Mosta, Ognjena Kokića (1982.) iz Istočnog Sarajeva, Dalibora Mačka (1981.) iz Banja Luke, Julije Chalupa (1993.) i Vedrana Žolje (1984.) iz Banja Luke te Nebojše Janjića (1973.) iz Istočnog Sarajeva.

Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i suučesnike, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo i iz razloga izvanrednih okolnosti jer je riječ o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna. O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudac za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!