Potvrđen sastanak SDA i SDP

Sastanak izaslanstava Stranke demokratske akcije (SDA) i SDP-a biti će održan u utorak u Sarajevu, potvrđeno je za N1 iz SDP-a BiH.

Sastanak bi trebao početi u 17 sati, a bit će održan na inicijativu SDA. Susret je ranije potvrdio lider SDP-a Nermin Nikšić.

„Odazvat ćemo se pozivu SDA, saslušati kakvo je viđenje, relativnih pobjednika oko formiranja vlasti, i jasno priopćiti svoj stav. Međutim upravo zbog ovakvog medijskog spina i pritiska SDA želim jasno poručiti kako ni na koji način nećemo izdati i ostaviti na cjedilu ljude s kojima ovih dana intenzivno radimo na formiranju većina i vlada u županijskim skupštinama’“, poručio je Nikšić.

Politički direktor SDP-a Damir Mašić kazao je da SDA nije politički partner već stranke koje već izvjesno vrijeme razgovaraju o formiranju vlasti u Sarajevskoj županiji.

„Ovi politički subjekti su naši politički partneri, SDA nije naš politički partner. To hoće li se, i u kojem sazivu kurtoazno odazvati na formalno poslan dopis za razgovor i priopćiti to na licu mjesta, to je već stvar koja veze nema sa ovim. Čvrsto ostajemo u ovoj priči, ne namjeravamo mijenjati političke partnere. Svatko ima želje, ambicije i može slati pozive, kurtoazija je da se odazove na poziv. To što netko želi pa najavljuje da će se razgovarati o SŽ, na tom sastanku sigurno se neće razgovarati o SŽ. Ova priča nezaustavljivo ide naprijed. Ovo su naši politički partneri, SDA nije naš politički partner“, naveo je Mašić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *