POTPISAO MLADI ALAGIĆ Rahimić: Ofenzivci će morati podnijeti najveći teret

Napadači će morati biti ta jedna vrsta prevage, to bi trebala biti naša prednost u odnosu na ostale, najavio je strateg Mostaraca

Pripreme su završene, dva treninga su ostala do početka nove sezone. Sezone u koju Velež definitivno ulazi pod imperativom prvog mjesta, jednostavnije rečeno – ulaska u Premijer ligu.

Posljednju kontrolnu utakmicu Rođeni su odigrali u Metkoviću protiv Neretve. Golovima Fajića i Mešanovića Velež je stigao do pobjede, sedme uzastopne. Bobić – Biševac, Zvonić, Kuduzović, Dario – Zeljković – Ćosić, Vehabović – Ovčina, Mujezinović – Fajić, tako je izgledala postava na početku susreta, a da li će biti takva na startu subotnjeg duela kod Čapljine, teško je reći. Posljednji treninzi, točnije onaj u petak, dat će odgovor na to pitanje. Za trenera Rahimića je najvažnije da nije bilo većih problema sa ozljedama i kako sada stvari stoje, tek je nastup Lukasa pod upitnikom. Ostvarenim u pripremnom periodu trener Rahimić najvećim je dijelom zadovoljan.

– Ostalo je još nekih stvari koje dorađujemo u ovoj posljednjoj sedmici pred početak sezone. Nemamo velikih problema sa ozljedama, linije u ekipi izgledaju poprilično sigurno, zadnji red, sredina. Moje je mišljenje da ako želimo igrati napadački nogomet, onda će naši ofanzivci morati podnijeti najveći teret,  napadači će morati zabijati golove. Morat će biti ta jedna vrsta prevage, to bi trebala biti naša prednost u odnosu na ostale, rekao je.

– Ići ćemo iz utakmice u utakmicu, u svakoj se moramo nametnuti, pokazati da smo glavni kandidati za Premijer ligu. Tako će nadam se biti već od prve utakmice u Čapljini, dodao je Rahimić koji je već nakon nastupa na turniru u Župči najavio potpisivanje ugovora sa mladim Nerminom Alagićem.

Novi član Rođenih rođen je 3. svibnja 2001. godine u Sanskom Mostu i već sa 16 godina debitirao je za prvi tim. Igra na poziciji zadnjeg veznog.

– Od malih nogu sam počeo trenirati i imao sam želju da se oprobam u jednom od jačih klubova. Priliku za treniranjem i napredovanjem u Veležu sam objeručke prihvatio i iskreno se zahvaljujem treneru i upravi na tome, rekao je Alagić.

– Došao sam sa željom da još više učim i radim kako bi opravdao povjerenje kluba i dokazao svoj potencijal. Nadam se da će klub, a i ja zajedno sa njim, napredovati u nadolazećem periodu i da ćemo uz veliku podršku navijača uspjeti ostvariti cilj u sezoni koja je pred nama, a to je Premijer liga, dodao je Alagić koji može igrati za seniore, ali i juniore. F. I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *