POTICAO NASILJE Odgovarat će i za požar na kombiju susjeda

Rogatička policija podnijet će izvještaj Okružnom tužiteljstvu u Istočnom Sarajevu protiv 29-godišnjeg Ermina Pavice, zbog sumnje da je zapalio kombi u Kukavicama kod Rogatice, koji je u vlasništvu Dževada Mašića, povratnika u ovo mjesto.

Pavica se, kako je priopćeno iz policije, sumnjiči da je 25. studenog ove godine ispred Mašićeve obiteljske kuće benzinom polio prednji dio kombija VW 70X0D, a potom ga zapalio otvorenim plamenom. U požaru je potpuno izgorio prednji dio kombija i dio karoserije, što je policiji prijavljeno istog dana nešto prije ponoći. Pavica se sumnjiči za kazneno djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Protiv Pavice je, inače, početkom prosinca Okružnom tužiteljstvu u Istočnom Sarajevu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela lažno prijavljivanje kaznenog djela, javno izazivanje i poticanje nasilja i mržnje, ugrožavanje sigurnosti, te oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

On je policiji u Rogatici 14. studenog prijavio da mu je nepoznata osoba putem mobitela slala poruke prijetećeg sadržaja. Pet dana kasnije, pored šupe u blizini njegove obiteljske kuće u rogatičkom naselju Kukavice, izgorio je njegov automobil Golf 2, te dio šupe na koji se požar proširio s vozila.

– Na osnovu poduzetih operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji, policijski službenici Uprave došli su do saznanja da se u vezu sa navedenim događajima, dovodi oštećeni E. P. kao počinitelj kaznenih djela. Osoba E. P. se sumnjiči da je u mobilni aparat vlasništvo F. P. ubacio SIM karticu i sa istog sebi poslao poruke prijetećeg sadržaja, te da je zapalio putničko motorno vozilo marke Volkswagen, tip Golf 2, koje koristi, i pomoćni objekt, čime je kod članova svoje obitelji izazvao strah, uznemirenost i osjećaj ugroženosti na nacionalnoj osnovi, priopćeno je nekoliko dana kasnije iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *