Poslušajte snimak gdje nagovaraju vratara Bandovića da proda utakmicu

U jeku borbe za opstanak u Premijer Ligi , Bosna i Hercegovina bruji o pokušaju namještanja utakmice. 
Naime, nakon utakmice u Banja Luci između Metalleghea i Olimpica (1:1) napadnuti su gostujući igrači. Iz Olimpica tvrde da su ih domaćini predvođeni hrvatskim trenerom Matom Neretljakom tijekom cijele utakmice vrijeđali i prijetili im. Poslije posljednjeg sučevog zvižduka Neretljak je navodno i fizički napao vratara Olimpica Dejana Bandovića.
Razlog? Bandović je odbio prodati utakmicu, a snimio je i razgovor s čovjekom koji se predstavio kao Sanel Klopić, nogometni menadžer i osoba bliska Neretljaku. Na snimku se čuje kako ta osoba nagovara Bandovića, bivšeg vratara Sarajeva i Širokog Brijega, da povuče ručnu, ne izlazi na centaršuteve i ne bude budala jer će onda neki drugi njegov suigrač prodati utakmicu i zaraditi.
“Samo lagano. Pametan si momak, a za ideale ginu budale. Samo lagano i cener je tvoj”, rekla je ta osoba Bandoviću, nudeći mu 10 tisuća KM (oko 40 tisuća kuna) kako bi prodao utakmicu.
Kapetan Olimpica na ponudu je odgovorio kako mu ne pada na pamet izgubiti obraz pred kraj karijere zbog 10 tisuća KM. Iz Olimpica su nakon svega odlučili dostaviti snimku NSBiH i traže hitnu reakciju Saveza.
Olimpic je posljednji na ljestvici i već jednom nogom u drugoj ligi, a Metallegheu je pobjeda trebala kako bi pobjegao Čeliku i Vitezu s kojima se bori za opstanak.
Poslušajte sporni razgovor:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *