Posao za 14.000 osoba u 2018.

Federalni zavod za zapošljavanje je za 2018. godinu pripremio mjere aktivne politike zapošljavanja, kojim je planirano da u ovoj godini bude obuhvaćeno oko 14.000 osoba. Naime, kako je za Radiosarajevo.ba rečeno u Federalnom zavodu za zapošljavanje, u odnosu na prošlogodišnji Program sufinanscranja zapošljavanja, ovogodišnjim su predviđene dodatne mjere, čime je proširen spektar usluga prema poslodavcima i nezaposlenim osobama.

“Budući je na evidenciji nezaposlenih više žena, uvest ćemo novu mjeru (Zapošljavanje žena 2018.), cilj koje je ženama olakša tiintegraciju na tržištu rada i spriječiti dugotrajnu nezaposlenost te povećati stopu zaposlenosti žena“, kazali su u Federalnom zavodu za zapošljavanje. Također, nove mjere koje uvode su i Doprinos 500 – 2018, Prilika za sve – mogućnost produženog sufinanciranja zapošljavanja, Tražim poslodavca 2018. te Služba u zajedničkim projektima, cilj koje je davanje potpore razvoju partnerstva između županijskih službi za zapošljavanje s poslodavcima, drugim organizacijama i institucijama kroz sufinanciranje obuke/pripreme za rad, zapošljavanja, obrazovanja odraslih i slično.

O navedenim mjerama te o datumu objave javnih poziva javnost će biti pravodobno obaviještena.

Analizirajući 2017. godinu, ukazano je da je Federalni zavod za zapošljavanje kroz svoje aktivnosti obuhvatio 7.945 nezaposlenih osoba temeljem ugovora u vrijednosti 19,3 milijuna KM, dodaje Radiosarajevo.ba. “Kroz aktivnosti sufinanciranja samozapošljavanja je omogućeno pokretanje poslovne djelatnosti za 573 osobe koje su dodatno zaposlile 102 osobe. Nadalje, realizacijom Programa pripreme za rad omogućene su obuke, stručno osposobljavanje i usavršavanje u konkretnom poslovnom okruženju za određena zanimanja za 336 osoba“, istaknuto je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *