Poraz od Želje nije sramotan, ali nešto je tu već simptomatično

U redu, minimalan poraz od Željezničara ne spada pod one sramotne ili iznenađujuće, ali svejedno je Zrinjski iz reprezentativne stanke izišao rezultatom i igrom koji ne zadovoljavaju – opet. A neće pomoći ni nagomilane ozljede i kartoni.
– Pogubno bi bilo podcijeniti Željezničar, govorio je Blaž Slišković prije subotnjeg derbija, aludirajući na ne baš sjajnu formu Plavih prije reprezentativne stanke.
Zrinjski nije podcijenio rivala, bilo bi to zaista glupo, ali odigrao je ispod željene razine i izgubio. A nije to prvi puta nakon reprezentativnih pauza. Događalo se i prije. Prošle sezone Čelik je poslije jedne takve imao Pod Bijelim brijegom 2:0 već nakon pet minuta, nakon čega se Zrinjski ipak probudio i s pet komada napravio preokret. Protiv Borca je kod kuće poslije nove pauze bilo 0:0, u Krupi je izgubio 0:1, sa Širokim na Pecari odigrao bez golova. To je bilo prošle sezone, a i ove su zabilježene takve dvije utakmice. Ponovno 0:0 protiv Širokog, ali u Mostaru, te sada protiv Želje…, neki dueli poslije pauza nisu iznjedrili toliko loš rezultat, remiji sa Širokim to nisu bez obzira na formu tima s Pecare, ali jesu igru.
Brojni su razlozi, opuštanje tenzije, čini se, jedan je od njih. Da, trebao je Mostarcima odmor nakon tri vezana tjedna u ritmu srijeda-subota, ali trebao je i Želji pa se odmorio i pobijedio. Da od ovog ne stvaramo slučaj, jer nije, treba se malčice okrenuti okolo i pronaći možda i druge razloge. A jedan od njih su ozljede, brojne ozljede. Klub je nedavno, odlučan u koštac uhvatiti se s tim problemom, uposlio novog fizioterapeuta, ali stadion Pod Bijelim brijegom svejedno je prava bolnica ove sezone. Nekolicina ih se svježe vratila u kadar, ali i dalje stanje nije idealno.
Tako je veznjaku Samiru Pezeru ponovljeni pregled magnetnom rezonancom potvrdio parcijalnu rupturu stražnjeg križnog ligamenta zbog koje nije igrao protiv GOŠK-a (4:0) i Željezničara (0:1), a u kombinacijama ga neće biti niti u preostalih pet kola prvog dijela sezone. Van stroja je još jedan vezni, Damir Šovšić, koji  sada muku muči s rupturom lista, a nakon saniranog problema s butnim mišićem. Samir Bekić i Dalibor Veselinović su rekonvalescenti.

A onda, tu su i kartoni – Marko Perišić ima odraditi još jednu od dvije utakmice suspenzije, protiv Želje je treći žuti zaradio Edin Rustemović. Sve to uoči Čelika koji se, kao i prijašnjih godina, čupa od početka sezone, a takvi rivali su uvijek opasni.

Piše: Slaven Nikšić
sport@dnevni-list.ba

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *