Ponovo poskupljuju cigarete

Iako su od 1. siječnja u BiH na snazi nove cijene cigareta, od 1. ožujka će, dodatno, poskupjeti 67 vrsta cigareta, što će biti novi udar na džepove pušača, objavio je portal Radiosarajevo.ba.

Cijene svojih proizvoda će podići kompanija TDR Sarajevo, iz koje navode da su Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) BiH već prijavili da će doći do novih poskupljenja određenih vrsta cigareta.

“Izmjena maloprodajne cijene, tj. novi cjenovnik proizvoda s maloprodajnom cijenama, bit će važeći od 1. ožujka“, rečeno je u TDR-u i potvrđeno da će 67 vrsta cigareta poskupjeti do 20 feninga. Za 10 feninga poskupjet će sve vrste Yorka, a za kutiju će biti potrebno izdvojiti 4,50 KM. Također će za 10 feninga poskupjeti sve vrste Dunhilla, Lucky Strikea, Pall Malla, Rothmansa, Eve Slims, Aure, Codea, 8, Dive i Royala. Za 20 feninga će poskupjeti Drina Gold, Drina Silver i Drina Jedina, dok će Drina Gold 18, Drina Denfine HP 18 i Drina Denfine poskupjeti za 10 feninga.

Iz UNO-a BiH, pak, pojašnjavaju da je formiranje cijena slobodno te ovisi o kompaniji i proizvođaču. Ističu da veliki distributeri sami formiraju maloprodajne cijene sukladno svojoj poslovnoj politici te da cijene cigareta i duhana mogu promijeniti bilo kada u tijeku godine.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *