Bijača blokirana pa odblokirana

Branitelji koji su danas sa nezadovoljstvom dočekali odluku Komisije za usaglašavanje teksta Zakona, otišli su iz Mostara   na Granični prijelaz  Bijača gdje su u četvrta večer ponovo blokirali granični prijelaz.

Promet na Bijači blokiran je od 19:40 h, a na licu mjesta stigla je i policija.

Podsjećamo sastanak Zajedničkog povjerenstva za usuglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u dva doma Parlamenta Federacije BiH održan je danas u Mostaru, a obilježen je prepirkama okupljenih branitelja i članova povjerenstva. Prema riječima predsjednika povjerenstva Jasenka Tufekčića, na današnjoj sjednici održanoj u Mostaru su članovi ponovno „dali prolaz osnovnom tekstu zakona predloženog od Vlade FBiH, a koji je usvojen u oba doma Parlamenta FBiH.

–  Komisija je, također, dala prolaz amandmanima koji su usvojeni u Zastupničkom domu, a Vlada ih prihvatila kao svoje i samim tim postali su sastavni dio teksta Zakona. Dali smo prolaz, kao i na prvoj sjednici, amandmanima koje nije prihvatila Vlada, a koji su usvojeni u Zastupničkom domu i u Domu naroda – pojasnio je Tufekčić, dodavši kako će se sutra svim članovima Komisije poslati i pismeno ono što je danas usuglašeno.

Najavio je kako će Komisija za usuglašavanje idući tjedan održati sastanak s premijerom i dva dopremijera i rukovodstvom za zakazivanje sjednica te sa predsjednikom Federacije BiH i dopredsjednicima.

–  Braniteljima sam više puta rekao da sam dio te ekipe. Svatko onaj tko misli da me pokušava ultimatumima i rokovima pomjeriti da se nešto uradi za dan, dva tri – vara se. Doći ćemo do najkvalitetnijeg rješenja – poručio je Tufekčić.

Dodao je kako neće biti zakona i dok Bošnjaci Livna ne budu dobili status razvojačenih branitelja, a ne da i dalje imaju status, kako je naveo, oružanih pobunjenika protiv Herceg Bosne.

No, branitelji koji nisu zadovoljni odgovorom Tufekčića i koji smatraju da su još jednom prevareni, odlučili su večeras ponovo blokirati Granični prijelaz Bijača.

Blokada je trajala sat vremena.

FOTO: N1.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *