Policajci ipak skrivali dokaze u slučaju ubojstva Davida Dragičevića?

Kako se neslužbeno doznaje, za dvojicu banjalučkih policajaca postoji sumnja da su, nakon što je David Dragičević u ožujku pronađen mrtav, odgovorni za nestanak njegovog donjeg rublja, koji je mogao da posluži kao dokazni materijal

BANJA LUKA – U uzavreloj atmosferi u Bosni i Hercegovini i nije potrebno “dodatnih istri” kako bi se sve dodatno uzburkalo ali ove godine to se ipak dogodilo u vidu slučaja ubojstva banjalučkog mladića Davida Dragičevića o čemu već mjesecima bruji cijela regija.

Svakodnevni prosvjedi, upornost roditelja nesretnog mladića, mnoge stvari oko slučaja koje bude sumnju prema mnogima bi mogle čak i presudno utjecati i na rezultate izbora u Republici Srpskoj. I dok se sve oko “slučaja Dragičević” kretalo vrlo sporo, jučer se ipak dogodio možda i najznačajniji detalj u dosadašnjoj istrazi – Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv dva zaposlena policijska službenika u MUP-u RS-a, PU Banja Luka, zbog kaznenog djela “sprečavanje dokazivanja” u slučaju smrti Davida Dragičevića. Sama ta činjenica baca novo svijetlo u službenoj istrazi jer se postavlja logično pitanje zbog čega bi policija krila dokaze i koga štite u istrazi?

 Optužnica

– Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sucu za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banja Luci, navodi se u priopćenju koje potpisuje glavni okružni javni tužitelj Želimir Lepir.

Kako se neslužbeno doznaje, za tu dvojicu banjalučkih policajaca postoji sumnja da su, nakon što je David Dragičević u ožujku pronađen mrtav, odgovorni za nestanak njegovog donjeg rublja, koji je mogao da posluži kao dokazni materijal. Na fotografijama koje su dospjele u javnost vidljivo je bilo da se prije obdukcije na tijelu Dragičevića nalazio navedeni komad odjeće, kada je on pronađeno u rječici Crkvena, 24. ožujka.

Komad odjeće je nestao, nakon što je tijelo stradalog bilo pod nadzorom policije. Dakle, i ovaj detalj dodatno budi sumnju i daje za pravo svima onima koji od prvog dana tvrde da je David ubijen a da se na sve načine želi spriječiti da istina izađe na vidjelo.

Podsjetimo, iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka ranije je poručeno da postoji osnova sumnje, kako je navedeno, najnižeg stupnja vjerojatnoće da je David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. ožujka nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

Dragićević vs. Dodik

Davor Dragičević, Davidov otac, i jučer je tražio istinu o smrti svog sina i na skupu na kojem su kandidat za člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i drugi članovi SNSD-a, obilježili službeni početak predizborne kampanje za predstojeće Opće izbore u BiH. S natpisom “Ko je ubio Davida Dragičevića” Davor je stajao u blizini dužnosnika SNSD-a, a potom mu je prišao Milorad Dodik, koji je rekao kako nitko iz SNSD-a ne sprječava da se otkrije istina i niti je u svemu što se događalo u tom slučaju sudjelovao. Nabrojao je sve ono što je inicirano da se uradi kako bi se pomoglo Davoru Dragičeviću, koji je bio uključen i u istragu o smrti sina. Dragičević mu je zamjerio što je za Davida rekao da je “narkoman i samoubojica”, što je Dodik negirao.

– Sve ćemo dokazati, tko su zločinci i ubojice. Idemo do kraja Davide, nitko se neće izvući. Zapamtite, rekao je Dragičević. Dodik je na to reagirao kako nema potrebe da se nitko izvlači.

– Neće mene nitko izvlačiti, ja imam podršku naroda. I opet ću biti na tvojoj strani, da se nađe istina, rekao mu Dodik. Dragičević mu je, između ostalog, na to odgovorio: “Svi su pali na tvoja obećanja, Davor Dragičević neće”.

Dodajmo kako je Dodik novinarima kazao da on nema nijedan problem što je Dragičević bio na mjestu gdje SNSD počinje kampanju, jer i oni žele da se dođe do istine u tom slučaju.

– Međutim, ovdje se radi o politizaciji i istragu treba da radi tužiteljstvo, koje je jedino nadležno u tom slučaju, naglasio je Dodik. Vjeruje, kaže, kako će Dragičević otići na skupove i drugih političkih stranaka.

Piše: Dragan Bradvica, dragan.bradvica@dnevni-list.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *