Polaganje cvijeća na Partizanskom

Odbor za podršku obnovi kompleksa Partizanskog groblja Mostar u povodu obilježavanja 14. veljače – Dana oslobođenja Mostara od fašizma, posjetiti će Partizansko groblje gdje će položiti vijenac i odati dužno poštovanje svim stradalim antifašistima i rodoljubima, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare.

Polaganje cvijeća i odavanje počasti bit će upriličeno u srijedu 14. veljače, u 13:30 sati na platou ispred Partizanskog spomen groblja.

Predsjednik Odbora Sergej Sergio Šotrić kazao je kako je povod današnje konferencije skretanje pažnje na obilježavanje Dana oslobođenja Mostara od fašizma te odavanje počasti mostarskim rodoljubima čije se ploče nalaze na Partizanskom groblju.

Na pitanje novinara koliko će novca biti potrebno za obnovu spomenika, Šotrić je ustvrdio kako je taj iznos mnogo manji nego što se to činilo ranije te da je sigurno manji od milijun maraka o čemu se nagađalo.

Posjetio je kako su prije nekoliko dana u Sarajevu održali radni sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i federalnim premijerom Fadilom Novalićem te skupinom stručnjaka, na kojem su dobili obećanje da će “učiniti sve kako bi se ‘Mostarski dragulj’ osposobio, i kako bi bio uvršten na listu turističkih znamenitosti Mostara”.

Šotrić je zahvalio gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki, koji je osigurao donaciju od 20 tisuća maraka kojom su plaćeni svi dosadašnji radovi na čišćenju spomeničkog kompleksa.

Predsjednik Upravnog odbora Centra za mir i multietničku suradnju Alija Behram kazao je kako je tijekom javne rasprave o nacrtu proračuna tražio da se u gradski proračun vrati stavka o “cjelovitom održavanju higijene na Partizanskom spomen groblju”.

One thought on “Polaganje cvijeća na Partizanskom

  • veljača 14, 2018 at 2:42 pm
    Permalink

    Povedite Safeta nek se i on pojavi lako je huskat haj sokole pokazi damu a ti propali novinarcicu gori si o Sagolja

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *