Pola milijuna maraka oteli od vlasnika mesne industrije

Banjolučki Okružni sud produžio je pritvor Aleksandru Vučiću (26) iz Srbije, koji je osumnjičen za organizirani kriminal, tešku krađu i razbojstvo.

Iz Okružnog suda Banja Luka su, navodeći inicijale, naveli da je osumnjičenom pritvor ranije određen rješenjem ovog suda od 10. siječnja 2017. godine i može trajati najduže do 14. travnja, a produžen je zbog opasnosti od bijega.

Vučić se sumnjiči da je bio pripadnik organizirane grupe koja je pala u akciji “Tiper”. Iz ove grupe su već osuđeni Vladimir Stanić na šest mjeseci zatvora, Nemanja Umjenović na pet i pol, Jovica Grujić na dvije i pol, Željko Grubor na dvije godine i tri mjeseca, te Đorđe Brnić na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 6.000 maraka.

Vučić je nakon nekoliko mjeseci bijega s lažnim identitetom i falsificiranom hrvatskom putovnicom uhićen u Somboru u Srbiji, te je naknadno izručen BiH.

Optužnicom je spomenutoj grupi stavljeno na teret da su počinili više razbojstava i provala u kioske i markete u Banjoj Luci i Bijeljini, koje su oštetili za više od pola milijuna maraka. Najviše novca, oko 250.000 eura i 16.000 maraka, grupa je otela od vlasnika mesne industrije “Dim-dim” Dušana i Steve Travice, koje su pretukli i opljačkali u njihovoj kući.

Kao direktni počinitelji označeni su Umjenović, Vučić i jedna nepoznata osoba. Terete se i za razbojstvo u Pavlović internacional banci iz koje je ukradeno 6.630 maraka, a počinitelji su bili Grujić i Vučić. Na meti pljačkaša bila su dva kioska, te trgovine “Moj market” u Ulici Dragiše Vasića (4.300 maraka) i Sime Matavulja (900 maraka) u Banjoj Luci, te tri “Glasa Srpske” iz kojih su mahom krali cigarete.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *