Pokušao prokrijumčariti srebrene poluge vrijedne 11500 maraka

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Wagnera Nikolausa Andreasa Stefana Ludwiga (1988), državljanina Njemačke, kojom ga tereti da je preko granice iz BiH pokušao prokrijumčariti veću količinu srebra i srebrenjaka čija tržišna vrijednost prelazi 10.000 maraka.

– Optuženi se tereti da je 7. kolovoza 2017. godine, na graničnom prijelazu Bosanski Brod, prilikom izlaska iz BiH u putničkom motornom vozilu kojim je upravljao, pokušao prokrijumčariti veću količinu srebra, ukupno 12 srebrenih poluga i 19 komada srebrenjaka – kovanih srebrenih novčanica tržišne vrijednosti oko 11.500 maraka, koje nije prijavio ovlaštenim carinskim službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, naveli su iz tužiteljstva BiH. U počinjenju krijumčarenja optuženog su otkrili i spriječili službenici Granične policije i UNO-a BiH.

– Optuženi se tereti da je preko carinske linije prenio robu veće vrijednosti, izbjegavajući mjere carinske kontrole, te time počinio kazneno djelo krijumčarenje, navedeno je u optužnici, koja je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *