PODIGNUTA OPTUŽNICA Odvijač mu zabio u vrat i sljepoočnicu

Banjolučko Okružno tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv Gorana Bilčara (27) iz Laktaša kojom ga tereti za ubojstvo Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice kojeg je na smrt izbo odvijačem.

Optužnicom su obuhvaćeni i Marko Mihajlović (37) iz Banja Luke, te Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21) iz Kozarske Dubice koje terete za sudjelovanje u tuči.

Tužiteljstvo je optužnicu podiglo svega nepuni mjesec od istrage i ona je proslijeđena banjolučkom Okružnom sudu na potvrdu.

Bojan Milovanović

Krvavi obračun dogodio se 18. listopada oko tri sata ujutro u banjolučkoj ulici Nikole Pašića kod parka poznatijeg kao “Kupusište”. Detalji optužnice nisu priopćeni, a kako saznajemo ovom sukobu je prethodila kraća svađa dvije grupe mladića kod jedne pekare u toj ulici.

Milovanović je sa društvom bio u noćnom provodu u Banja Luci, gdje su proslavljali završetak fakulteta jednog od prijatelja. Bilčar i društvo također su bili u provodu i, u gradu nisu imali nikakav sukob. Slučajno su se sreli tek kada su došli u pekaru da jedu. Tu je došlo do bezazlenog sukoba koji se brzo smirio.  Do svađe je navodno došlo kada je Bilčarov i Mihajlovićev prijatelj dobacio momcima iz Dubice zbog pjevanja.

– Oni su nešto pjevali, a on ih je upitao: “Jeste li vi neki orkestar?”. Tada je došlo do kraće prepirke, ali su se brzo razišli, kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima mladići iz Dubice odvezli su se Fiatom, a Bilčar i Mihajlović su ostali, dok je njihov prijatelj otišao kući.

Goran Bilčar

– Dubičani nisu znali taj dio grada, pa su se vraćali na isto mjesto dva puta, što je iznerviralo Bilčara i Mihajlovića. Mislili su da ih prate pa su sjeli u BMW i sustigli Fiat te im popriječili put kod parka “Kupusište”, kazao je izvor. Dodao je da je s Bilčarom iz auta izašao Mihajlović, a s Milovanovićem tri prijatelja, dok je jedan ostao u vozilu.

Marko Mihajlović

– Došlo je do tuče tijekom koje je Milovanović dobio više udaraca. Bilčar je iz prtljažnika izvadio dizalicu i bacio prema njemu i ona ga je promašila i oštetila auto. Tada je Bilčar odvijačem ubo Milovanovića u vrat,  a zatim u glavu, odnosno u sljepoočnicu iznad uha, kazao je izvor blizak istrazi. Prema njegovim riječima, tada su napadači pobjegli, a na mjesto zločina je brzo stigla policija, blokirala ulicu, te krenula u potragu za napadačima.

Prijedlog za produženjem pritvora

Banjolučko Okružno tužiteljstvo uz optužnicu je dostavilo i prijedlog za produženje pritvora optuženom Bilčaru. Njemu je ova mjera određena 20. listopada i prema tom rješenju on iza rešetaka treba da ostane do 18 studenog. Novim prijedlogom zatraženo je da se pritvor produži do okončanja glavnog pretresa. Ova mjera je zatražena zbog težine i načina izvršenja kaznenog djela kao i bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo da prouzrokuje narušavanje javnog reda i mira.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *