Počelo obnovljeno suđenje Oriću i Muhiću

Obnovljeno suđenje Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću za zločine počinjene u Bratuncu i Srebrenici počelo je čitanjem optužnice, iznošenjem uvodnih riječi te saslušanjem svjedoka Radivoja Ostojića, koji je kazao da je ranjen tokom napada na selo Zalazje 1992. godine, javlja BIRN.

Tužitelj Miroslov Janjić pročitao je optužnicu koja Orića i Muhića tereti da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti. Janjić je rekao da će tijekom obnovljenog postupka “dokazati vjerodostojnost iskaza svjedoka Optužbe”, a posebno zaštićenog svjedoka O-1.

Osvrćući se na uvodno izlaganje Janjića, Orićeva odvjetnica Lejla Čović je istaknula da je O-1 “apsolutno nekredibilan svjedok”.

Obnovljeni postupak je počeo nakon što je Apelaciono vijeće u lipnju ove godine ukinulo oslobađajuću presudu Oriću i Muhiću za zločine počinjene u okolici Srebrenice.

Poslije uvodnih izlaganja saslušan je bivši pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS) Radivoje Ostojić, koji se prisjetio da je 12. srpnja 1992. tokom napada ABiH ranjen dva puta u selu Zalazje.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *