Pobijedite u borbi protiv starenja kože

Kako starimo, naša koža počne gubiti elastičnost. Počinju se razvijati bore, a koža prestane izgledati vitalno kao nekad. Potrebna joj je redovita briga i pažnja kako bi ostala glatka i zategnuta. Neki znakovi starenja su neizbježni, no ipak svojim utjecajem možete učiniti mnogo, te spriječiti starenje kože. Na brzinu starenja vaše kože značajno utječu odluke povezane sa zdravljem i stilom života koje svakodnevno donosite. Nezdrave navike mogu prouzročiti prerano starenje kože.

Nemojte pušiti

Bez obzira da li pušite ili provodite vrijeme sa pušačima, dim cigareta oštećuje vašu kožu i ubrzava njeno starenje. Izlaganje dimu cigareta značajno utječe na pojavu bora na koži i njeno isušivanje. Dim cigareta iscrpljuje zalihe vitamina C iz vašeg tijela, koji je ključni sastojak za održavanje vlage vaše kože.

Izlaganje hladnoći

Ako živite u hladnijoj klimi, hladan vjetar i niske temperature također mogu pridonijeti bržem starenju vaše kože, zbog isušivanja. Ukoliko provodite vrijeme vani, nanesite dobru hranjivu i zaštitnu kremu, kako bi vam očuvala vlagu kože.

Hranite se zdravo

Jedan od najvažnijih utjecaja na zdravlje naše kože je kvaliteta i količina hrane koju jedemo. Uravnotežena prehrana je dobra barijera preranom starenju kože. Konzumiranjem voća i povrća, osobito voća jarkih boja i lisnatog povrća, dajemo tijelu vitamine i antioksidanse koji sprečavaju raspadanje kolagena i elastina u našoj koži. Kolagen i elastin pomažu u očuvanju kože mladom i napetom. Cink isto igra važnu ulogu u optimiziranju asimilacije ili apsorpcije ovih hranjivih tvari. Nanošenjem ulja sa vitaminom E na stopala, čelo, usne i druga problematična područja postići ćete izvrsne rezultate. Postoje i mnogi drugi antioksidansi koje možete izravno nanijeti na kožu kako bi je hranili i vlažili. Kokosov maslac i kokosovo ulje su izvrsni u sprečavanju starenja kože.

Držite stres pod kontrolom

Kako bi spriječili prerano starenje kože zbog stresa, morate biti svjesni razine stresa kojoj ste izloženi. Stres i brige izazivaju mrštenje, pa s vremenom mišići lica “zapamte” stresne i zabrinute izraze lica. Dobar anti aging program njege kože bi trebao sadržavati meditaciju, jogu, lagane vježbe ili druge tehnike opuštanja. Držanje stresa pod kontrolom pomoći će vam da izgledate i osjećate se mlađe.

 Kozmetika

Razmislite o svojim kozmetičkim proizvodima: kako starite, više koristite svjetliju šminku. Svijetle boje će laskati vašoj koži. Isto tako razmislite o upotrebi krema za vlaženje kože i kozmetike na bazi AHA kiselina (Alpha Hydroxy Acid). AHA su prirodne voćne kiseline koje se nalaze u voću i mlijeku.

MN: Šminka

Jeste li znali da vam ruž ili sjajilo za usne mogu pomoći, ne samo da vam usne sjajno izgledaju, već ih istovremeno i štite od sunca? Kad odabirete ruž za usne ili sjajilo, tražite one koji sadrže sezamovo ulje ili vitamin E. Usne će vam biti zahvalne.

Umjereno sa alkoholom

Alkohol pridonosi starenju kože, šireći krvne žile u koži i pojačavajući protok krvi na površini kože. S vremenom ove krvne žile mogu ostati trajno oštećene ili uništene.

Vlažite kožu

Sjetite se svih svojih vrućih kupki i tuširanja: naravno, oni čiste vašu kožu, ali je i isušuju. Naša koža se isto tako isušuje u procesu starenja. Najbolje što možete učiniti u borbi protiv isušivanja kože, je naravno -vlaženje. Vaša lokalna ljekarna ili drogerija prodaje mnogo različitih hidratantnih krema i sigurno ćete pronaći onu koja  odgovara vašem tipu kože. Pitajte prodavača ili ljekarnika za pomoć, ukoliko ne znate koju kremu bi kupili.

Dovoljno spavajte

Kada spavamo, naše tijelo, uključujući kožu se obnavlja i priprema za slijedeći dan. Stoga spavajte dovoljno, barem 7-8 sati na noć.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!