Pljačkašima Binga ukupno 17 godina zatvora

Mugdim Omanović, Saša Martinović, Enis Mrav, Haris Priganica i Mirza Turković, koji su optuženi ​da su od početka listopada do polovine prosinca 2017. uz prijetnju i upotrebu sile izvršili kazneno djelo razbojstva u poslovnicama TC Bingo u Sarajevu i Bugojnu, u Županijskom sudu u Sarajevu osuđeni su na ukupno 17 godina zatvora.

Presuda koju je izrekao sudac Igor Todorović, uslijedila je nakon što su optuženi sa Tužiteljstvom sklopili sporazume o priznanju krivice.

Svi optuženi osuđeni su za kaznena djela organizirani kriminal, razbojstvo, neovlašteno prisluškivanje i zvučno snimanje, te za posjedovanje oružja. Omanović, Priganica i Turković su osuđeni i za posjedovanje droge.

Tako je prvooptuženi i organizator grupe Mugdim Omanović za organizirani kriminal, razbojstva, prisluškivanje i posjed oružja dobio tri godine i 11 mjeseci, a za posjedovanje droge dva mjeseca, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od četiri godine.

Martinović je za organizirani kriminal, razbojstva i prisluškivanje dobio tri i pol godine, a za posjedovanje oružja sedam mjeseci. Njemu je također izrečena jedinstvena kazna od četiri godine.

Mrav je za organizirani kriminal, razbojstva, prisluškivanje i posjedovanje oružja dobio tri godine. Priganica je za organizirani kriminal, razbojstva, prisluškivanje i posjed oružja dobio dvije godine i 11 mjeseci, a za posjed droge tri mjeseca te mu je izrečena jedinstvena kazna od tri godine. Tahirović je za organizirani kriminal, razbojstva, prisluškivanje i posjedovanje oružja dobio dvije godine i 11 mjeseci, a za posjed droge dva mjeseca, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od tri godine.

Od Omanovića su oduzete dvije automatske puške, puška M56, panciri, radiostanice, amblemi s natpisima BiH i policija, maske i kesica marihuane, te 8.829 maraka, 6.185 eura, 520 kuna, 500 franaka, 1.000 švedskih kruna i 200 dolara.

Martinoviću su oduzeti pištolji HS i zastava model CZ 999 škorpion, te 1.590 maraka i 10 eura, a Mravu 3.048 maraka, 4.235 eura i 400 kuna. Priganici je oduzeto šest paketića heroina, džoint i paketić amfetamina te 1.070 maraka, a Turkoviću marihuana. Pritvor im je produžen do odlaska na odsluženje kazne.

Ova grupa je prilikom izvršenja kaznenih djela za koja je i osuđena prisluškivala policiju na terenu kako bi znali kretanje policijskih službenika, koristili su lažne policijske uniforme, fantomke, automatske puške i pištolje te nekoliko automobila za bijeg.

Omanović i odbjegli Martinović su bili dio organizirane kriminalne grupe koja je harala u Hercegovini, a čiji su članovi uhićeni u okviru policijske akcije ‘Shark’. Ta grupa je opljačkala Bingo u Mostaru, pa i Bingo u Međugorju, a upadali su i u benzinske crpke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *