Pljačkaši Binga sve priznali i pristali na ukupno 17 godina zatvora

Članovi ove kriminalne grupe, koju je organizirao Mugdim Omanović, optuženi su da su od početka listopada do polovine prosinca 2017. godine uz prijetnju i upotrebu sile izvršili kazneno djelo razbojstva u poslovnicama Tržnog centra “Bingo” u Sarajevu i Bugojnu

SARAJEVO – Na jučerašnjem ročištu u Županijskom sudu u Sarajevu u predmetu Mugdim Omanović i drugi razmatrani su sporazumi o priznanju krivnje koje su optuženi za spektakularne pljačke Binga u Sarajevu i Bugojnu sklopili sa Tužiteljstvom Sarajevske županije.

Kako Faktor saznaje, petorica optuženih su prema dogovorenim nagodbama pristali na ukupno 17 godina zatvora.

Da su sporazumi sklopljeni, za Faktor je potvrdio i Tarik Čingić, odvjetnik optuženog Harisa Priganice, kojem je sporazumom predviđeno izricanje trogodišnje zatvorske kazne.

– Danas smo pred sudskim vijećem iznijeli razloge zbog kojih su sklopljeni sporazumi pa će sud na narednom ročištu odlučiti da li će ih prihvatiti te eventualno izreći sankcije, kazao je Čingić. Ista zatvorska kazna dogovorena je i za Mirzu Turkovića, potvrdio je za Faktor njegov odvjetnik Muhidin Kapo.

Optužnica Tužiteljstva Sarajevske županije Mugdima Omanovića, Sašu Martinovića, Enisa Mrava, Harisa Priganicu i Mirzu Turkovića tereti za kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima razbojništvo, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i neovlašteno prisluškivanje i zvučno snimanje.

Članovi ove kriminalne grupe, koju je organizirao Mugdim Omanović, optuženi su da su od početka listopada do polovine prosinca 2017. godine uz prijetnju i upotrebu sile izvršili kazneno djelo razbojstva u poslovnicama Tržnog centra “Bingo” u Sarajevu i Bugojnu.

Prilikom počinjenja kaznenih djela koja im se stavljaju na teret, prisluškivali su policiju na terenu kako bi znali kretanje policijskih službenika, koristili su lažne policijske uniforme, fantomke, automatske puške i pištolje te nekoliko automobila za bijeg. Počinjenjem navedenih kaznenih djela terete se da su prisvojili oko 160.000 maraka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *