Pjesnička večer ‘Nevesinje, Šantićeva druga kuća’

U sklopu kulturne manifestacije “Šantićeve večeri poezije”, u nedjelju navečer u Nevesinju je održana tradicionalna večer pod nazivom “Nevesinje, Šantićeva druga kuća”, na kojoj je nastupio pjesnik Pero Zubac, dobitnik ovogodišnje Šantićeve nagrade.

Zubac, inače rođeni Nevesinjac, u svoj je grad došao nakon puna tri desetljeća, a tijekom večeri s mnogo emocija je govorio stihove pune nostalgije za rodnim krajem, rodbinom i prijateljima.

Osvježio je sjećanja na petnaestak godina provedenih u nevesinjskom čaršiji kroz pjesničke slike “kakve samo on može satkati”.

“Nevesinje je zlatni grumen koji me održava u životu”, poručio je Zubac dodavši kako će ova večer ostati u njegovom sjećanju kao divan trenutak vraćanja zavičaju i nade da će uskoro i svoje unuke dovesti u Nevesinje.

Upečatljiv glazbeni nastup tijekom događaja imao je i njegov sin Miloš koji je skladao svoje i očeve pjesme nastale u povodu važnih događaja u njihovom životu. Stihove je kazivao i mostarski književnik Veselin Gatalo.

U programu su sudjelovali i skladatelj Goran Duka uz pratnju Marije Pejičić i Etno grupe ” Simonida”, glumica Dragana Matrak Bukvić, pjesnikinja Nikolina Kučinar, pijanistica Marija Radović, profesorica Nataša Medan i novinar Dragan Grahovac.

“Šantićeve večeri poezije” koje organiziraju SPKD “Prosvjeta” GO Mostar i SPKUD “Gusle” završavaju se večeras u Mostaru, kada će pjesniku Peru Zupcu biti uručena Šantićeva nagrada.

Program počinje u 19 sati u Narodnom pozorištu Mostar gdje će biti održana i poetska večer Pere Zupca i Ansambla “Mostarske kiše” koju je režirao Dragan Komadina.

5 thoughts on “Pjesnička večer ‘Nevesinje, Šantićeva druga kuća’

 • listopad 16, 2017 at 3:55 pm
  Permalink

  Vidi krmka Veselina okle ti muda cetnice poslje svi huskanja i bljuvotina da dodjes u hrad mars u nevesinje ako treba povedi i Aleksu

  Reply
 • listopad 16, 2017 at 5:16 pm
  Permalink

  Mostar je Srpski grad od pamtivjeka koji je okupiran od Nato-Fasista i domacih fasista…GENOCID
  1914-1941-1991

  Reply
 • listopad 16, 2017 at 5:20 pm
  Permalink

  Aleksa je simbol Mostara i zato smeta balijama i crvatima koji su sljegli u grad

  Reply
 • listopad 17, 2017 at 1:54 am
  Permalink

  A sto vas se skupilo sve moze stat u mini bus haha

  Reply
 • listopad 19, 2017 at 12:48 pm
  Permalink

  Vi nemate izgleda pametnijeg posla. Zna se ko je Aleksa bio u ostao. On je pjesnik sviju nas. Procitajete malo bolje istoriju pa ce vam sve biti jasno ako vi uopste imate mozga za to.
  A sto se tice Veselina tu se slazem. Supak da ne moze biti veci.

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *