Pipsi, Mayales i Nina Badrić uvertira pred vruću završnicu

U utorak 14. kolovoza na rasprodanoj Tvrđavi nastupa Roisin Murphy, sezonu će 5. rujna zatvoriti Bryan Ferry

Glazbeno ljeto na Tvrđavi Sv. Mihovila ulazi u svoju završnicu, a ona bi trebala biti vruća. Vrlo vruća.
Podignuta na šezdeset metara visokoj strmoj kamenoj uzvisini koja dominira okolnim šibenskim akvatorijem, Srednjovjekovna tvrđava sv. Mihovila i ovog je ljeta, petu godinu u nizu, ugostila je niz glazbenih zvijezda iz Hrvatske i svijeta.

Početak ovoljetnog programa pripao je Urbanu, uslijedili su Gibonni, Šibenska narodna glazba i The Frajle, Maksim Mrvica, Ansambl Lado, Šibenski plesni festival, američka kantautorica LP, dvije večeri pjevao je Massimo pa su Šibenik posjetili Mario Biondi, zatim i Kruder & Dorfmeister, a u petak na rasporedu je Ljetno Yammatovo – Pips Chips & Videclips, Mayales i DJ Maminho izaći će pred Šibenčane i ostatak svijeta.

Javna ustanovu u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, organizator većine i svih top događanja na Tvrđavi sv. Mihovila, večeras je suorganizator, kao i u nedjelju, kada će na binu Nina Badrić. A nakon Nine dolazi highlight sezone – u utorak 14. kolovoza na rasprodanoj Tvrđavi nastupa Roisin Murphy koju je organizator, Javna ustanovu u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, ovako predstavio: “Vrlo rano pozicionirala se kao prepoznatljiva umjetnica i apsolutna vladarica britanske dance scene, kako vokalno, tako i vizualno. Njezini nastupi su veličanstveni, te će i koncert na Tvrđavi sv. Mihovila prisutnima pružiti njenu dobro znanu kombinaciju samozatajnog šaputanja i raskošnog raspona glasa, s jedne strane opuštajućeg jazza 20-tih godina, a s druge tajnovitog, maštovitog i uvijek odvažnog plesnog ritma.”
Sezonu će 5. rujna zatvoriti Bryan Ferry, nakon kojeg ćemo se, nema sumnje, moći osvrnuti na još jedno vruće ljeto na Tvrđavi. S. N.

 

Tvrđava 2018., preostali koncerti

10/8     Ljetno Yammatovo

12/8     Nina Badrić

14/8     Roisin Murphy

5/9       Bryan Ferry

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *