Petorica franjevačkih novaka položila prve privremene zavjete (FOTO)

Na početku misnog slavlja, svaki od novaka je prozvan poimence, na što su se odazvali riječima: „Evo me“, a oni su: fra Ante Begić (Posušje), fra Vinko Baćak (Tomislavgrad), fra Ante Mitar (Posušje), fra Željko Tomić (Posušje) i fra Ante Vukoja (Kočerin)

Nakon što su proveli godinu dana kušnje u novicijatu na Humcu, za petoricu franjevačkih novaka upriličena je svečanost polaganja privremenih zavjeta pred hercegovačkim provincijalom fra Miljenkom Štekom.

Na početku misnog slavlja, svaki od novaka je prozvan poimence, na što su se odazvali riječima: „Evo me“, a oni su: fra Ante Begić (Posušje), fra Vinko Baćak (Tomislavgrad), fra Ante Mitar (Posušje), fra Željko Tomić (Posušje) i fra Ante Vukoja (Kočerin).

Svaki od ovih mladih franjevaca je pojedinačno pristupio ocu provincijalu te izrekao svoj prvi privremeni zavjet da će živjeti u čistoći, poslušnosti i siromaštvu.

U prigodnoj propovijedi fra Miljenko je ohrabrio novozavjetovanike na njihovom životnom putu.

„Draga mlada braćo, s Gospodinove strane neće vam ništa nedostajati. Imat ćete sve što je potrebno za puninu ovog životnog odabira. Stupajući po svojim novim zavjetima, u franjevački red ulazite u veliku i dragocjenu baštinu ove franjevačke karizme. Tu karizmu je sveti Franjo Asiški primio izravno od Gospodina za sebe, a sve svoje sljedbenike učio je tome. On nas uči kako postupati s tom dragocjenošću. Kroz osam stoljeća tu karizmu su živjele tisuće svetih franjevaca i tako su ostavili u nasljedstvo baštinu svetosti, koja se ovim činom otvara i vama“, kazao je, između ostalog, fra Miljenko.

Na kraju misnog slavlja upućene su čestitke novacima, njihovim roditeljima i odgojiteljima, uz želju da sve bude na blagoslov Provinciji i Crkvi.

Da ovaj duhovni događaj protekne u što ljepšem ozračju pobrinuo se mješoviti župni zbor „Sv. Ante“ pod vodstvom prof. Zdenka Vištice.

[envira-gallery id=”77880″]

Piše: Antonela Marinović Musa, dogadjaji@dnevni-list.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *