Pet Plemića među Kristalnih 11, koliko će ih ostati u Mostaru ovog ljeta?

Zrinjski je ove sezone svezao tri titule, oborivši usput i svoj rekord po ukupnom broju naslova kojih sada ima šest, ali priznanja tu nisu stala. Tako se pet igrača prvaka našlo u najboljoj momčadi sezone na isteku po izboru Sindikata profesionalnih nogometaša BiH.

Kenan Pirić, Slobodan Jakovljević, Peru Stojkić, Miloš Filipović i Nemanja Bilbija izborili su svoje mjesto među Kristalnih 11 koji bi na terenu ovako izgledali: Kenan Pirić (Zrinjski) –

Pero Stojkić (Zrinjski), Slobodan Jakovljević (Zrinjski), Daniel Graovac (Željezničar), Darko Todorović (Sloboda) – Elvis Sarić (Sarajevo), Jovan Blagojević (Željezničar), Miloš Filipović (Zrinjski), Nemanja Bilbija (Zrinjski), Goran Zakarić (Željezničar) – Mersudin Ahmetović (Sarajevo). Trener bi im, kažu glasovi šefova struke 12 aktualnih premijerligaša i njihovih igrača,  bio Blaž Slišković koji je Plemiće kormilario do druge vezane titule. Zanimljivo, još dvojica igrača, Graovac i Zakarić, proglašen najboljim igračem sezone na izmaku, također su nosili dres Plemića.
Stojkić, Filipović i Bilbija, zajedno s Ognjenom Todorovićem koji se nije našao među laureatima, četiri su igrača iz aktualnog kadra koja su dala obol pri osvajanju tri vezane titule, a zanimljivo će biti vidjeti hoće li svi ostati na okupu i ovog ljeta. Za reprezentativnog vratara Pirića od ranije se zna da ide u Maribor, a i Jakovljević je u godinama (28) da počne loviti zadnji voz za unosniji, ino-angažman.

Gotovo siguran je odlazak i Dinamovog stopera Hrvoja Džijana koji je u Mostaru odradio posudbu do kraja sezone, veliki je upitnik iznad Ismara Hairlahovića, koji se nije se nametnuo u proljetnom dijelu sezone, Ed Kevina Kokorovića je i prije loma ključne kosti bio daleko od sastava, a u ovoj skupini mogućih ‘bivših’ je i Šime Gržan…., iako treba znati da mu je konkurent bio najbolji strijelac i asistent, Flipović. Na izlaznim vratima vjerojatno je Nermin Jamak koji u zadnjih osam kola nije nastupio, vremešni Samir Bekrić je također tu negdje, usprkos važnom golu u Bijeljini – slična sudbina zadesila je prošle sezone i Sašu Kajkuta, također strijelca šampionskih golova u Bijeljini. Razlaz s Matom Peharom, koji cijelu sezonu odrađuje ugovor tako što trenira odvojeno od prve momčadi, neminovan je. Ostalo je još odigrati tu slavljeničku domaću utakmicu s Krupom pa se dati u čišćenje svlačionice.
S. Nikšić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *