Pavić: Ne znamo da li je DNS dio vladajuće koalicije

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Marko Pavić izjavio je danas da se ta stranka ne može odreći svojih poslanika te da još nisu razgovarali da li je DNS član vladajuće koalicije ili nije.

Kaže da su građani izabrali poslanike DNS-a i u toj stranci ih se ne mogu odreći.

-Možemo razgovarat da li se nekome sviđa ili ne neko, ili da ne može s nekim raditi. To je predmet razgovora, ali ne možemo da se odreknemo svojih poslanika – kategoričan je Pavić.

Tvrdi da mu ne smeta to što će Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske biti dio vladajuće koalicije, već su mu smetali neki njegovi postupci, a podržavao ih je Milorad Dodik.

Ne plaši se, dodaje, da će na ušrb Stevandićeve ili neke druge stranke biti smanjen broj ministarskih mjesta za DNS u novoj Vladi RS-a.

Upitan da li će DNS podržati izbor Radovana Viškovića (SNSD) za mandatara za sastav nove entitetske vlade, kazao je da cijeni Viškovića, ali još nisu razgovarali da li je DNS član vladajuće koalicije ili nije.

Podsjetio je da DNS ima potpisan koalicioni sporazum za formiranje vlasti s SNSD-om i socijalistima i što se njih tiče, taj sporazum poštuju i ne misle od njega odstupati, ali da za to treba saglasnost i druga dva člana.

-Mislim da će razgovori teći upravo između te tri stranke – rekao je Pavić novinarima ističući i da SNSD ima snagu kojoj se niko ne može suprotstaviti.

Istakao je da DNS ima najbolji izborni rezultat od svog osnivanja te očekuje da će biti stranka koja će raditi na stabilnosti RS-a, te učestvovati u vlasti i u RS i na nivou BiH.

Pavić je naveo da oni ranije nisu prihvatili privatizaciju Rudnika željezne rude “Ljubija” Prijedor, ali da nije tačno da su se zalagali da to preduzeće kupi “Mittal”, već samo traže, kaže, da ga kupe oni koji će nastaviti rudarski posao.

Od Vlade RS-a, kaže, traže takvu garanciju.

Na današnju slavu DNS-a došli su svi koalicioni partneri, predvođeni Miloradom Dodikom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *