Paljevine vozila način obračuna među sukobljenim stranama

U sarajevskoj ulici Kalemova u noći s nedjelje na ponedjeljak došlo je do požara u kojem je izgorio jedan automobil.

Kako prenosi Faktor, došlo je do požara na automobilu marke Opel. Ozlijeđenih u požaru nije bilo, ali je na vozilu načinjena potpuna materijalna šteta.

Policija je na mjesto događaja izašla zajedno sa inspektorom za protupožarnu zaštitu koji će utvrditi što je uzrokovalo požar, odnosno da li je namjerno podmetnut.

Od početka svibnja ove godine u Sarajevu je izgorilo više od 15 vozila, a u svim slučajevima požari su namjerno podmetnuti.

Do sada je poznato da je samo jedna osoba uhićena i to zbog paljevine automobila u Vogošći, a zahvaljujući brzoj reakciji policije.

Dobro upućeni u istrage koje se vode u ovim slučajevima ističu da su paljevine automobila obično način obračuna između sukobljenih strana, odnosno jasno slanje “određene” poruke neprijatelju.

Policiji u mnogome otežava rad činjenica da vlasnici zapaljenih automobila u razgovoru sa policijom obično tvrde da ne znaju tko bi nešto mogao imati protiv njih. Tako je policiji teško ući u trag piromanima i pravim motivima zbog kojih se požari događaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *