OTMICA I PROGANJANJE Djevojku proganjao da budu u vezi, a poslije je i oteo

Željko Petković (28) iz Dervente osumnjičen je da je duže vrijeme proganjao Snježanu V. iz Prnjavora s kojom je želio da bude u vezi, a potom je u Prnjavoru oteo i automobilom odvezao u mjesto Karać kod ovog grada gdje ju je ostavio.

Ovaj slučaj dogodio se 21. prosinca, a nesretnu djevojku je pronašla policija. Petković je uhićen šest dana kasnije. Nakon saslušanja postupajući tužitelj banjolučkog Okružnog tužiteljstva zatražio je da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

– Osumnjičeni Petković je S. V. presreo vozilom u Ulici Vlade Vinčića u Prnjavoru, te na silu i protiv njene volje uvukao u vozilo. Odvezao je u pravcu mjesta Karać gdje je pronađena. U prethodnom periodu osumnjičeni je protiv volje oštećene nastojao da uspostavi kontakte sa njom, što je kod nje izazivalo tjeskobu i strah za sigurnost, priopćeno je iz banjolučkog Okružnog tužiteljstva.

Istakli su da Petkovića terete za kaznena djela protupravno lišenje slobode i proganjanje.

Prema neslužbenim informacijama Petković je želio sa Snježanom da ima emotivnu vezu, a ona ga je uporno odbijala.

– Djevojku je bukvalno proganjao, gdje je god vidio pokušavao je da joj se približi. Nije joj dao mira iako mu je ona dala do znanja da ne želi da ima vezu s njim, kazao je izvor blizak istrazi.

Pojedini poznanici Petkovića su na društvenim mrežama napisali da je on po sličnim incidentima poznat od ranije.

– On ima dosta ovakvih djela, a vi tek sad kao znate za njega. Tuče tuđu djecu, cure koje nemaju zaštitu. One nemaju oca ili brata da ih zaštite. Kada će ovaj manijak iza rešetaka da bude? Koliko je samo puta bio priveden, pa ništa. Ima li zakona za ovakve ili će ovaj siledžija da nastavi ovako da se ponaša, napisala je Kaća S. komentirajući vijest o uhićenju Petkovića.

Sličan komentar napisala je i Aleksandra Đ. koja je istakla da je žalosno i gnusno da neko proganja djevojku, jer ne želi da bude sa njim.

U policiji i tužiteljstvu nisu željeli da komentiraju ove optužbe iznesene na Petkovićev račun, a djevojke koje su pisale komentare nisu se javljale. Ovo nažalost nije usamljen ovakav slučaj i sličnih proganjanja žena u BiH bilo je i ranije.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *