Otkriveni ilegalni migranti

Pripadnici Postrojbe granične policije Trebinje u ponedjeljak su na području Gacka otkrili dvojicu Libijaca i Palestinca koji su, prema njihovim riječima, iz Crne Gore ilegalno ušli u BiH, izvijestila je Granična policija BiH.

Službenici PGP-a Trebinje su 9. prosinca na MGP-u Zupci kontrolirali četiri Libijca, Sirijca i Marokanca koji su, prema njihovim izjavama, u BiH ilegalno ušli iz Hrvatske putnim pravcem koji vodi do prijelaza. Istoga dana od službenika Policijske stanice Trebinje pripadnici Granične policije BiH su preuzeli ilegalnog migranta državljanina Pakistana. Ilegalni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Pripadnici Granične policije BiH, od službenika Policijske stanice Velika Kladuša, 10. prosinca preuzeli su sedam osoba s područja Kosova koje su ilegalno ušle i boravile u BiH. Otkrivene su u privatnoj kući državljanina BiH.

Službenici PGP-a Velika Kladuša protiv bh. državljanina I. S. Tužiteljstvu BiH predat će izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „krijumčarenje osoba“. Ilegalni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH, navodi se u izviješću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *