Otac stradalog 21-godišnjaka podnosi prijavu zbog ubojstva

Davor Dragičević otac tragično stradalog Banjolučanina Davida Dragičevića (21), u četvrtak 17. svibnja, Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka, predat će prijavu za kazneno djelo teško ubojstvo protiv nepoznatog počinitelja, ili više njih.

Potvrđeno je ovo u utorak u Facebook grupi “Pravda za Davida”, uz napomenu da će prijavu zajedno sa njim podnijeti i Borislav Radovanović, bloger, a koji prije nekoliko dana bio na „udaru“ ministra unutarnjih poslova RS-a Dragana Lukača, koji je na posebnoj sjednici NSRS naveo da se radi o „suspendiranom policajcu“.

– Prijava će biti podnesena protiv nepoznatog i još uvijek slobodnog počinitelja, ili vjerojatnije više njih, koji su i danas u poziciji da čine nove zločine zbog kojih građani masovno strepe, priopćeno je u grupi „Pravda za Davida“.

Također, u danima koji slijede najavljen je i svojevrstan pravni presedan koji će, kako vjeruju, napraviti bar 10. 000 savjesnih građana.

– Zajednica „Pravda za Davida“ istog dana u 18 sati pokreće pravni presedan nezabilježen u ljudskoj civilizaciji. U pravnoj teoriji i praksi nije zabilježeno da je veći broj savjesnih građana i bez osobnog interesa prijavilo isto kazneno djelo, a mi procjenjujemo da će ovdje uslijediti bar 10.000 prijava, istaknuto je.

Dalje se objašnjava da su roditelji „ubijenog Davida samo tražili da nadležne institucije utvrde istinu i slučaj zakonito procesuiraju, a građani su ih u tome masovno podržali“.

– Međutim, danas je već nedvosmisleno jasno da odgovorne osobe tužiteljstva i policije samo bezobzirno krše zakone i pravila struke, te da su jedino posvećeni neprocesuiranju zločina i zločinaca, piše u obraćanju javnosti.

U istom priopćenju se dalje navodi da glavni okružni javni tužitelj Želimir Lepir „zna kakve su sve nezakonitosti od samog početka istrage činili Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum, pa sve do neoprostive satanizacije nevine žrtve i njegove obitelji pred narodnim poslanicima i javnošću“.

– Na masovno izraženu želju naših članova i simpatizera da Okružnom tužiteljstvu Banja Luka osobno prijavljuju ubojstvo našeg Davida sačinili smo unificirani obrazac prijave. Svako tko to želi moći će svojim imenom ili pseudonimom tužiteljstvu podnijeti validnu prijavu kaznenog djela ubojstva nad Davidom Dragičevićem, navedeno je.

Podvučeno je i da je to tek prvi od više pravnih presedana koje pripremaju, a zbog kojih će, kako su objasnili, predmet „ubojstva Davida Dragičevića biti izučavan na pravnim i kriminalističkim fakultetima širom svijeta“.

– Nadležnim institucijama dano je i više nego dovoljno vremena da ovaj monstruozni zločin zakonski istražuju, a danas nesporno vidimo njihove “rezultate rada”. Naše strpljenje je iscrpljeno i samo zato postajemo aktivni subjekti istrage dok svi počinitelji i njihovi suučesnici, uključujući i ove iz institucija, ne budu adekvatno procesuirani i najstrože kažnjeni, zaključeno je u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *