Otac pritisnut dokazima odveo policiju do mjesta na kojem se nalazilo beživotno tijelo bebe

Otac muškog novorođenčeta, priznao je istražiteljima Policijske uprave Grude gdje se nalazi tijelo bebe, ispod kojeg žbunja uz cestu nakon čega su o svemu obaviješteni istražitelji MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije

MOSTAR – Šezdesetogodišnji M. Š. iz Gruda, otac novorođenčeta koje je u srijedu pronađeno mrtvo pored regionalne ceste R424 Mostar – Čitluk, detaljno je opisao istražiteljima gdje se tijelo bebe nalazi i u kojem je žbunju ostavljeno, doznajemo od izvora bliskih istrazi.

Tijelo bebe, stare nekoliko dana, pronađeno je nakon što su pripadnici Policijske uprave Grude, javili kolegama u Mostaru da bi se na tom lokalitetu moglo nalaziti tijelo djeteta. Istražitelje je poveo otac djeteta i odveo ih na mjesto gdje je ostavljena beba. Tijelo bebe je nakon izvršenog očevida, prevezeno u mrtvačnicu gdje će se po nalogu Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije obaviti obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Iako nalaz obdukcije nije gotov, sumnja se na nasilnu smrt, obzirom da je beba rođena 2. rujna zdrava i bez bilo kakvih komplikacija, a iz bolnice je zajedno s majkom 27-godišnjakinjom otpuštena 5. rujna ove godine.

Susjedima i članovima obitelji postalo je sumnjivo zašto u kući nema bebe, pa je, kako smo neslužbeno doznali, otac majke djeteta prijavio slučaj u Policijsku upravu Grude. Pripadnici policije obavili su informativni razgovor s roditeljima tijekom kojega je otac priznao istražiteljima gdje se nalazi tijelo. Odmah su obaviješteni istražitelji MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije koji su na mjestu pronalaska djeteta obavili očevid. O detaljima u policiji i Tužiteljstvu niti jučer nisu govorili, ponavljajući samo kako istraga traje i da se još ništa ne zna. U narednih nekoliko dana, trebao bi biti poznat uzrok smrti, a i eventualna odgovornost roditelja za ono što se dogodilo.

Ovaj bračni par ima još troje malodobne djece o kojima je brigu preuzeo Centar za socijalni rad.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *