Otac i sinovi zatečeni u navodnjavanju ogromne plantaže indijske konoplje

Policija je uhitila Nedjeljka (55), i sinove Mladena (30) i Vladana Pajića (33). Na plantaži pronađeno 137 stabljika indijske konoplje, a pronađeno još oko 900 grama osušene marihuane spremne za prodaju

 

BANJALUKA –  Otac i sinovi Nedjeljko (55), Mladen (30) i Vladan Pajić (33) osumnjičeni za uzgoj i šverc marihuane “pali” su u policijske ruke na svojoj plantaži indijske konoplje u Stričićma kod Banja Luke.

Na plantaži je pronađeno 137 stabljika spomenute biljke od koje se dobiva marihuana, dok je kod osumnjičenih pronađeno još oko 900 grama ove droge spremne za prodaju.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da su oni pali prvi dan nakon što je policija otkrila  plantažu za uzgoj marihuane.

–  Inspektori i policija načinili su plan kako da uzgajivače droge zateknu na plantaži. Otišli su u blizinu plantaže kako bi uhitili osumnjičene. Na sreću, nisu ih dugo morali čekati jer su se oni odmah prvi dan praćenja pojavili i upali u zamku, pojasnio je ovaj izvor.

Iz Policijske uprave Banja Luka, navodeći inicijale, priopćili su da su osumnjičeni otkriveni i uhićeni u akciji “Hed”.

– Tijekom ove akcije policija je osumnjičene N. P. M. P. i V. P. zatekla kako zalijevaju indijsku konoplju u šumi u mjestu Stričići. Nakon što su uhićeni pretresene su tri lokacije na području Banja Luke. Na plantaži je pronađeno 137 stabljika indijske konoplje, priopćeno je uz PU Banja Luka.

Dodali su da je tijekom pretresa zaplijenjeno još 886 grama marihuane, više sjemenki indijske konoplje, kanisteri sa specijalnom tečnošću za sazrijevanje biljke i druga oprema za uzgoj marihuane.

Glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović istakla je da  je akcija “Hed” usmjerena na suzbijanje uzgoja opojnih droga.

– Uhićene N. P. M. P. i V. P. sumnjičimo za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga. Oni će nakon ispitivanja biti predani u nadležnost Okružnog tužiteljstva u Banja Luci, kazala je Markanovićeva.

Neslužbeno saznajemo da su braća Mladen i Vladan Pajić poznati policiji po činjenju kaznenih djela, tučama i nasilničkom ponašanju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *