Otac Davida Dragičevića zatražio obraćanje zastupnicima NSRS

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića (21) čije tijelo je pronađeno na ušću rijeke Crkvena u Vrbas šest dana nakon što je prijavljen njegov nestanak, zatražio je obraćanje zatupnicima Narodne skupštine Republike Srpske.

“S obzirom na informaciju iz javnosti da bi trebala biti zakazana posebna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj bi se razmatralo stanje bezbjednosti u Banjaluci i RS-u sa posebnim osvrtom na smrt mog sina, smatram da bih se, kao Davidov otac i predstavnik grupe ‘Pravda za Davida’ koja broji preko 90.000 članova, trebao obratiti i govoriti na pomenutoj sjednici. Molim vas da odobrite moje obraćanje u trajanju od desetak minuta”, pročitao je Davor Dragičević svoj zahtjev upućen Nedeljku Čubriloviću, predsjedniku Narodne skupštine RS-a večeras na Trgu Krajine u Banjaluci.

Inače, na sjednici Kolegija Narodne skupštine RS, zakazanoj za petak u 11 sati, bit će odlučeno o zahtjevu 29 zastupnika za održavanje posebne sjednice na kojoj bi bilo “razmatrano stanje bezbjednosti u Banjaluci i RS – ‘Pravda za Davida – Pravda za sve'”.

Davor Dragičević rekao je da će, ukoliko sjednica bude održana, otići da se obrati jer institucije ne rade svoj posao i nakon toga napustiti sjednicu.

I u četvrtak se veliki broj građana okupio u centru Banjaluke u znak podrške porodici Davida Dragičevića. Okupljanja građana počela su 26. ožujka nakon identifikacije njegovog tijela i prve policijske konferencije za novinare, a organizovana su putem Facebook grupe pod nazivom “Pravda za Davida” koja je, kako se navodi, “formirana s ciljem rasvjetljavanja slučaja nestanka i ubistva Davida Dragičevića”.

Davor Dragićević  je ponovio da je suučesništvo u ubojstvu veći zločin nego ubojstvo.

“Sa svim se mogu pomiriti, ali ne mogu sa činjenicom šta su mu radili pet dana i nikad se neću pomiriti”, kazao je Dragičević.

Ponovio je i “mir, dostojanstvo, bez politike, vjere, nacije”.

“Jesmo li ljudi?” uzviknuo je Davor Dragičević, na što je masa odgovorila: “Jesmo!”.

“Pravda za Davida, pravda za sve nas, pravda za našu djecu. Mi, gospodo, ostajemo ovdje”, uzvikivali su Dragičević i masa.

“Ti dobro znaš da tata zna sve”, riječi su kojima je Davor Dragičević završio svoje obraćanje.

Opet je na skupu je puštena pjesma koju je napisao David Dragičević “Klinac iz geta”, okupljeni su je pjevali podignutih ruku i stisnutih šaka, nakon čega su pročitane poruke podrške.

Roditelji Davida Dragičevića smatraju da je njihov sin ubijen te traže da se otkriju i privedu pravdi počinioci, kao i svi koji su pokušali da “zataškaju” ovaj slučaj. Rezultate prethodne istrage policija je dostavila Okružnom javnom tužiteljstvu Banjaluka, smatrajući da u ovom slučaju ne postoje elementi krivičnog djela. Tužilaštvo se u vezi ovog slučaja dva puta obratilo javnosti priopćenjima u kojima navode da tim tužitelja utvrđuje sve okolnosti smrti mladića. U slučaju Dragičević urađene su i dvije obdukcije čiji rezultati se razlikuju u vremenu smrti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *