Osumnjičeni za pokušaj ubojstva na slobodi

Okružni sud u Banja Luci ukinuo je pritvor Danijelu Davidoviću (18) i Željanu Simiću (19) iz Dervente, osumnjičenima za pokušaj ubojstva policajca Nenada Đukića (52) iz ovog grada.

Sud je odbio prijedlog tužiteljstva da im se pritvor produži za još dva mjeseca. U Davidovićevom slučaju izrečene su mjere zabrane.

– Mjera će se primjenjivati od dana puštanja osumnjičenog na slobodu, odnosno od 19. siječnja 2018. godine i to obveza javljanja svakog ponedjeljka u osam sati zapovjedniku ili osobi koju on odredi u nadležnoj policijskoj postaji. Osumnjičeni se upozorava da se protiv njega može odrediti pritvor ako prekrši obvezu iz izrečene mjere, navedeno je u sudskom obrazloženju. Osumnjičeni Simić je bezuvjetno pušten da se brani sa slobode.

Njih dvojica se terete za kazneno djelo pokušaj teškog ubojstva, a pod sumnjom su da su 19. prosinca prošle godine pregazili policajca Đukića, udarivši ga automobilom Passat, koji su ranije ukrali.

Đukić ih je sa kolegom pokušao zaustaviti na putu u Gornjim Kolibama kod Bosanskog Broda, ali su ga oni u naletu udarili i teško ozlijedili, a potom su se vozilom zabili u betonski stup, nakon čega su i uhićeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *