Osuđenik se objesio u radionici zatvora

Pedesetjednogodišnji Savo Todorović iz Teslića, štićenik Kazneno-popravnog zavoda Foča, izvršio je samoubojstvo vješanjem u jednoj od prostorija upravne zgrade  zatvora.

Fočanskoj policiji je u utorak oko 14.35 sati prijavljeno da se T. S. objesio u jednoj od prostorija upravne zgrade KPZ-a.

– Obaviješten je dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje, koji je naložio da se poduzmu sve mjere i radnje s ciljem dokumentiranja događaja, a očevid su izvršili policijski službenici i liječnik mrtvozornik, rečeno je u Policijskoj upravi u Foči.

Neslužbeno doznajemo da se Todorović objesio u jednoj od radionica u zatvoru u kojima je dobrovoljno radio.

– On je bio vrlo primjeran osuđenik, sa odličnim vladanjem, miran i nikada nije pravio bilo kakve probleme. Bio je u radionici, pošto je vrlo često radio dobrovoljno, bio je vrijedan i radan. Iskoristio je neki konop od paketa tu u radionici i uz pomoć njega izvršio je vješanje. Pronašao ga je jedan od stražara, ali je već bilo kasno za sve, rekao je izvor blizak istrazi.

U fočanskom zavoru Todorović je, kako smo neslužbeno doznali, služio sedmogodišnju kaznu za ubojstvo, a već je odslužio skoro četiri godine.

– Uskoro bi čak trebalo da dobiva i povremene izlaske vikendom, jer je odslužio poprilično dosta kazne, kao i zbog svog dobrog vladanja, tako da nikome nije jasno što bi to uradio, kada je već imao tako solidnu situaciju. Ni sa kim nije bio u svađi, niti u bilo kakvoj zavadi, uvijek miran i staložen, dodaje isti izvor.

Motiv bi navodno mogao da se krije u nesređenim obiteljskim odnosima.

– Imao je nekih obiteljskih problema, ali uglavnom o tome nije pričao. Mora da ga je to mučilo. Bio je oženjen, imao je ženu i djecu. Inače je rodom iz  Tešnja, a živi u Tesliću, dodaje naš izvor.

Od uprave fočanskog zatvora se nije mogao dobiti nikakav komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!