OSUĐENA TVRDI Psihijatrijsko vještačenje urađeno dok sam bila na antidepresivima

Kristina Joković (32), koja je osuđena na 12 godina zatvora za brutalno ubojstvo svog bivšeg momka Aleksandra Mujčinovića Akija (44), uputila je dopis Vrhovnom sudu Republike Srpske u kojem se požalila da je njeno psihijatrijsko vještačenje urađeno nepravilno, jer je u to vrijeme bila na antidepresivima.

– Vidjet će te, objasnila sam da su mene dva puta psihijatrijski vještačili nakon što sam mjesecima bila na antidepresivima i regulatorima. Zbog toga tada nisam bila ni blizu psihičkog rasula kao što sam to znala biti. O tome mogu da potvrde moj brat i majka. Bez tih antidepresiva sam se sa njima znala posvađati, a da se poslije i ne sjećam što sam radila i pričala, ispričala je Jovkovićeva u Vrhovnom sudu koji je razmatrao njene i žalbe Tužiteljstva na prvostupanjsku presudu.

Ona je svoj dopis poslala prije nekoliko dana iz Kazneno-popravnog zavoda Tunjice, a jučer ga je ponovo predala tijekom ročišta.

Kristinin odvjetnik Duška Bogojević istakla je da je izrečena kazna njenoj branjenici previsoka.

Ona tvrdi da je u ovom slučaju kazneno djelo pogrešno okvalificirano i da se ne radi o ubojstvu, već ubojstvu na mah.

– Nije dovoljno cijenjen psihički odnos Kristine Jovković prema djelu. Nije bilo jasne namjere da počini zločin. Ona je od 15 godine bila ovisnica o teškim drogama, te da je sve to utjecalo na njeno psihičko stanje koje nije onakvo kako tvrdi prvostupanjski sud i Tužiteljstvo, kazala je Bogojevićeva.

Republički tužitelj Svetlana Brković s druge strane tvrdi da je Jovkovićeva blago kažnjena i da joj kaznu treba pooštriti.

–  Tražimo dužu kaznu, jer smatramo da se sa 12 godina zatvora ne mogu ostvariti “specijalna i generalna prevencija”. U ovom slučaju postojale su otežavajuće okolnosti prilikom počinjena kaznenog djela. To su  jasna namjera i pokazana bezobzirnost, kao i ponašanje osuđene nakon počinjenja djela, kazala je Brkovićeva.

Jovkovićeva je na 12 godina zatvora zbog ubojstva Mujčinovića osuđena 5. lipnja ove godine u Okružnom sudu u Banja Luci.

Čovjeka ubila s 11 uboda nožem

Prema prvostupanjskoj presudi Kristina Jovković je usmrtila Aleksandra Mujčinovića u noći između 18. i 19. studenog u njegovoj kući u banjolučkoj Solunskoj ulici. Ubola ga je 11 puta nožem, od kojih su tri uboda bila u predjelu grudi, a osam u predjelu stomaka. U presudi je još navedeno da je pokušala da prikrije zločin pa je leš premjestila u drugu prostoriju i zamotala ga djelomično u plastičnu vreću, a nakon toga tu prostoriju je zaključala. Kada sama nije uspjela da sakrije ovo kazneno djelo, ona je 20. studenog prošle godine pozvala majku i priopćila joj što je uradila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!