OSUĐEN „POŠTENI“ HAŠKI TRIBUNAL Karnevalsko šarenilo preplavilo ulice Ljubuškog (FOTO)

LJUBUŠKI – Karnevalsko društvo Prolog i ove je godine opravdalo očekivanja posjetitelja ljubuškog karnevala, manifestacije koja predstavlja sastavni dio identiteta ovog grada.

Karnevalsko šarenilo na ulicama počelo je već prethodnog vikenda, povorkom koju su predvodila djeca iz ljubuških vrtića i škola. Program se odvijao u Gradskoj športskoj dvorani, gdje su maskirani mališani izveli brojne recitacije i plesne točke.

U nedjelju je, pak, karnevalska svečanost započela u ranim jutarnjim satima, skupom maškara u Prologu. Mimohod maškara nastavljen je ulicama grada, a potom je uslijedio zanimljiv i zabavan program na Centru malih športova.

Nakon predaje ključeva grada u ruke maškara te dodjele prigodnih poklona izvršnoj vlasti, sudilo se Haškom tribunalu, a publici se napokon obratio „Dedo Mraz“, koji je prošle godine u Hercegovinu stigao u petom mjesecu i odnio sve poljoprivredne kulture. Osim toga, predstavljen je i „Bagrokorov zatvor“, „Narodni šparet“, kao i zanimljiv scenski prikaz borbe za Trg maršala Tita.

Sve je začinio nastup afričkog Ljubušaka Ante Antimona Čule, koji se nakon 10 godina vratio u „svoj Ljubuški“.

Karnevalska zabava je, po dobrom starom običaju, nastavljena u Prologu, spaljivanjem osuđenog Marka Karnevala, dodjelom nagrada najboljim maskama i grupama te velikim balom pod maskama.

Vrijedno spomena je i to kako su u karnevalskoj povorci sudjelovale čak 22 skupine, a ovogodišnje 20. izdanje bilo je posvećeno Radoslavu Dodigu, osnivaču i prvom meštru karnevala.

[envira-gallery id=”53583″]

Piše: Antonela Marinović Musa, dogadjaji@dnevni-list.ba

 

One thought on “OSUĐEN „POŠTENI“ HAŠKI TRIBUNAL Karnevalsko šarenilo preplavilo ulice Ljubuškog (FOTO)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *