ORGANIZATORI THOMPSONOVA KONCERTA: Zaboravite da ćete Hrvatima diktirati što će slaviti

Marin je naglasio da će se Hrvati ponašati po svojim standardima. ”Zaboravite svi koji mislite da ćete nam diktirati što ćemo slaviti”, poručio je Marin.

MOSTAR- Skup podrške hrvatskim zvaničnicima koji u Haagu čekaju pravosnažnu presudu  na kojem će u četvrtak na stadionu pod Bijelim Brijegom nastupiti Marko Perković Thompson nije politički skup, niti skup prkosa i inata, već skup kojima se daje podrška haaškoj šestorci, poručili su jučer organizatori.

Zahvala

Koncert se održava u organizaciji Udruge Hrvatsko Srce Nade-Mostar, a pod pokroviteljstvom Odjela za branitelje Hrvatskog Narodnog Sabora.

Luka Prolić, član organizacijskoga odbora Udruge Hrvatsko Srce Nade kazao je kako je u pitanju događaj koji je potekao isključivo iz naroda te nema nikakvu drugu konotaciju.

”Radi se o skupu koji je isključivo podrška hrvatskog naroda hrvatskim braniteljima u Hagu za koje vjerujemo da su zadužili hrvatski narod u proteklom ratu i smatramo da je potrebno reći tim ljudima hvala”, rekao je Prolić.

Udruga, odnosno organizator ovoga koncerta, se unaprijed ogradila i osudila svaki čin zlouporabe ovoga događaja.

”Ako bilo tko bude htio zloupotrijebiti taj događaj i pokazati neke simbole koji nisu primjereni ni Hrvatima, kao ni svima onima koji žive u BiH, ili koji budu ugrožavali bilo koga, bit će udaljeni sa skupa”,  istaknuo je Prolić.

Pomoć

Slavko Marin iz Odjela za branitelje HVO-a Domovinskoga rata HNS-a kazao je kako je ideja za koju su se borili i zastupali optuženici u Haagu, ideja koja je bila potrebna hrvatskome narodu i koja je utemeljena na referendumskom pitanju za neovisnu BiH koju su Hrvati jednoglasno podržali.

Ustvrdio je kako se Hrvati i danas bore za pitanja koja su davala garanciju da će oni u ovoj državi biti politički ravnopravni.

Komentirajući osudu ovoga događaja od strane Političkih direktora Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC), Slavko Marin je optužio medije da su prenoseći ovu informaciju predstavili to kao nešto što će urušiti BiH.

“Što se tiče izjave PIC-a mi smo upravo na tragu, na tragu smo izjave u njenom temeljnom osnovu. Niti nam je namjera, niti će skup svojim sadržajem poslati bilo kakve poruke koje će dodatno stvoriti tenzije u ovoj zemlji”, rekao je Marin.

On je naglasio da nije u pitanju nikakav skup prkosa, niti dizanja tenzija, već skup pomoći ljudima koji su u nevolji.

On je naglasio da će se Hrvati ponašati po svojim standardima. ”Zaboravite svi koji mislite da ćete nam diktirati što ćemo slaviti”, poručio je Marin.

Uz Marka Perkovića Thompsona, na koncertu će nastupiti i Mate Bulić, Sinovi Hercegovine, grupa Galeb, klapa Hrvoje, Marijan Knezović, samostalna vokalistica Lucija Šarčević iz Rame i drugi.

Podsjetimo, politički direktori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira osudili su događaj nazvan “Veliki skup potpore hrvatskim uznicima u Hagu te svim nepravedno optuženim i osuđenim hrvatskim braniteljima HVO-a”, koji je najavljen za 8. lipnja u Mostaru.

Politički direktori su naglasili da sve institucije u BiH, uključujući političke, vjerske i organizacije civilnog društva, treba da djeluju u pravcu promoviranja pomirenja, međusobnog razumijevanja i tolerancije te izbjegavaju događaje, aktivnosti i retoriku koja produbljuje podjele, što uključuje i glorificiranje osuđenih ratnih zločinaca, povijesni revizionizam i provokativnu upotrebu simbola.

Više političkih stranaka i udruga s bošnjačkim osudili su i održavanje koncerta i zatražili njegovu zabranu.  S.B.Š.

 

 

3 thoughts on “ORGANIZATORI THOMPSONOVA KONCERTA: Zaboravite da ćete Hrvatima diktirati što će slaviti

 • lipanj 8, 2017 at 11:59 am
  Permalink

  Kojim standardima? Ovima koji su do sada bili? Nećete nikada više po nacionalfašističkim, a na uštrb večine!

  Reply
  • lipanj 8, 2017 at 3:51 pm
   Permalink

   prvo nauči pričati ne kaže se večine već većine a onda nešto komentariši

   Reply
 • lipanj 8, 2017 at 3:12 pm
  Permalink

  U NDH je ubijeno Milion Srba Jevreja Roma od Ustasa hrvata i muslimana i Thompson i njegova publika velicaju Genocid i pokolj djece zena staraca…

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *